• DOLAR 32.534
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2423.37
  • ...
Bağ-Kur Borcu Ödemesi Çileye Döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN -Torba Yasa çerçevesinde Bağ-Kur borçlarını takside bağlama uygulamasından yaralanmak isteyen sigortalılar, SGK binası yanında ve içinde uzun kuyruklar oluşturdu. Bağ-Kur`luların yoğun talebi karşısında verilen hizmetler yetersiz kalırken, bazı vatandaşlar işlemlerini yaptırmak için günlerdir gelip gittiklerini, ancak bir türlü işlemlerini yaptıramadıklarını söylediler.

Personel yetersizliğinden dolayı işlemlerin yavaş yürüdüğünü belirten vatandaşlar, numaralı sıra sistemi olmadığından büyük kargaşanın yaşandığını ifade ettiler. Yetkililerin kendilerine yardımcı olmalarını isteyen vatandaşlar, "Yeniden yapılandırma yasası ile ilgili geldik ama burada saatlerdir kuyrukta bekliyoruz. Uzak kö ylerden gelip burada yatanlar var. Kaç gündür geliyoruz ama işlem yapamıyoruz. Burada tam bir kargaşa hakim. Diğer kurumlarda olduğu gibi numaralı sıra sisteminin uygulanmasını istiyoruz. Bu yapılırsa bu kadar karmaşa olmaz ve her kes sırasını bilir. Ayrıca personel yetersiz ve ihtiyaca cevap vermiyor" dediler.


Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü yetkilileri ise, numaralı sıra sitemi için gerekli yerlerle görüştüklerini ve sistemi en kısa sürede kuracaklarını belirttiler. Bağ-Kur sisteminden çok iyi anlayan 3 personel ile hizmet verdiklerini anlatan yetkililer, bu sistemi bilen başka personelin de olmadığından dolayı ekibe takviye yapamadıklarını söylediler.

İHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir