• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bingöl Üniversitesi robot yarışıında dereceye girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mekatronik 1. Sınıf öğrencileri Kerim Kaya, Mustafa Alıcı ve Hayrullah Tufan, katıldıkları ‘Yıldız Savaşları 2015’ yarışmasında Türkiye genelinde 5. oldular.  Bu sonuçlarla birlikte Bingöl Üniversitesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ilk defa robot yarışmalarında derece alan üniversite oldu.

Bingöl Üniversitesinde yürütülen Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından da desteklenen “Bugünün Genci Yarının Girişimcisiyim” projesi kapsamında gördükleri robot eğitimi sonrası girdikleri yarışta güzel bir derece ile dönen öğrenciler, yarışta tespit ettikleri eksikliklerini tamamlayıp bir sonraki yarışta Türkiye birinciliğini elde etmeye çalışacaklarını dile getirdiler.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen yarışta 5’inci olan öğrenciler hedefi büyük. Bingöl Üniversitesini böylesi güzel bir platformda güzel bir derece ile temsil ettikleri için son derece mutlu olduklarını dile getiren öğrenciler, başarıda çıtayı yükselteceklerini ifade ederek; “İlk defa böyle bir yarışa katılıyoruz. Buna rağmen iyi bir derece elde ederek Üniversitemizi temsil ettik. Burada gördüğümüz eksikliklerimiz oldu. Hatalarımızdan yola çıkarak gidereceğimiz eksikliklerimizin ardından katılacağımız yarışlara birincilik hedefi ile gideceğiz. Bu konuda Üniversitemiz yönetimine, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ve Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Ahmet Meyveci’ye desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.” dediler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri