• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kaya: Neden Mehmet Selim Kiraz?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Danışmanı ve DES Yönetin Kurulu Üyesi Eyüphan Kaya Çağlayan adliyesindeki odasında DHKP-C`li militanlar tarafından katledilen Savcı Mehmet Selim Kiraz`ın cinayetiyle ilgili yayımladığı yazılı basın açıklamasında yaşanan bu durumun milletin huzurunu kaçırmaya yönelik bir eylem olduğunu belirterek, devletin mevcut sorunların çözümüne yönelik vurdum duymaz bir tavır sergilemesinin kabul edilmez olduğunu söyledi.

Ülkeye huzur getirmesi beklenen barış süreci eksenli adımların daha ileri bir noktaya gitmesini beklerken işlenen bu cinayetin milletin huzurunu bozduğunu belirten Kaya, yaşanan bu menfur olayın faillerini, destekçilerini, alkışlayanlarını kınadıklarını söyledi.

 “Her türlü militarizme hayır!” sloganıyla yaşanan bu tür faaliyetlerin karşısında durulması gerektiğini ve tasvip edecek bir tutum içerisine girilmemesi gerektiğini belirten Kaya, düşüncesi ne olursa olsun her insanın medeni ölçüler içinde kendilerini ifade etmelerini önerdiklerini belirtti.

Neden Mehmet Selim Kiraz?

Savcılık makamının mahkemenin bir paydaşı olarak karar verme mekanizması olmadığını, belirten Kaya, davanın hakkaniyet ölçüsü içerisinde yürümesi için mücadele etmesi gereken birinin öldürülmesinin kafalarda soru işareti bıraktığına değindi.

Kaya, “Acaba Mehmet Selim Kiraz yaptığı hassas çalışması sonucu Berkin Elvan`ın ölüm hadisesine yeni bir boyut mu kazandıracaktı? İpin ucu bir örgüte mi dayanıyordu? Foyaları meydana çıkmasından mı korktular?  Yoksa Şarkın ekmeğini suyunu yiyen bu kibar Adamın savcı makamında olması birilerine ağır mı geldi?” sorularını yöneltti.

Devlet Kulak tıkmamalı

Devlet mantığı olan “Devlet, şununla bununla konuşmaz” tarzı kibirli tavrın bir kenara bırakılarak huzurun sağlanması için diyalog kapılarının açık bırakılması ve gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini belirten Kaya, bölesi bir tavrın haklı ve haksızı halkın nezdinde de açığa çıkaracağını söyledi.

Kaya, yaşanan tüm sıkıntı ve toplumsal sorunlara karşı devletin sergileyeceği vurdumduymaz tavrın ise kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

Devletin ilk atması gereken adımın ülkede var olan örgütlerin kamuoyuna deşifre edilerek gerekirse canlı yayınlarla kamuoyu huzurunda bunlarla ilgili tartışmaların açılması olduğunu söyleyen Kaya sözlerini, “Bilinmeyen oluşumlar ve odaklar yandaşları tarafından farklı anlatılmakta ve bir anlık boşlukta bulunan gençlerimizin bu tür yapıların tuzaklarına düşmelerine sebep olmaktadır. Bu sıkıntının ortadan kalması için bu örgütlerin kamuoyu tarafından bilinmesi gerekir.” şeklinde tamamladı.

Kaya, son olarak katledilen Mehmet Selim Kiraz`ın yakınlarına ve ailesine baş sağlığı diledi. - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir