• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...
İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu Bayram Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Akdeniz İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu Sözcüsü Ekrem Ertaş, yayınladığı mesajla Kurban Bayramını kutladı. Mesajında; Kurban Bayramının, İslam ümmeti açısından önemine değinen Ertaş, "Kurban; mali bir ibadet olmasının yanı sıra, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutan bir değerdir. Halkımızın kaynaşma, birlik ve beraberlik sağlayabileceği bu zamanları fırsat bilerek değerlendirmemiz gerekiyor."dedi.

Kurban bayramının hem kurban olma hem de yakınlığı ifade ettiğini söyleyen Ertaş; "Atamız Hz. İbrahim ile oğlu Hz. İsmail Aleyhisselam`ın sadakat ve teslimiyetinin kendisinde simgeleştiği ve Allah`ın bize bir hediye olarak sunduğu Kurban Bayramı`nın, Müslüman ümmette İbrahimi şuurlanmaya ve vahdete vesile olmasını niyaz ediyoruz. "dedi.

Bayram vesilesiyle küslüklere son verilip kopan bağların tekrar kuvvetlendirilmesi için çaba harcanması gerektiğini belirten Ertaş; "Bayramda, Sıla-i Rahme daha fazla önem verilmeli, yaşlılarımız ve büyüklerimizin duaları alınmalıdır. Akraba, arkadaş ve hasta ziyaretlerinde bulunmalıyız."dedi.

Mesajında Vanlı depremzedelere de yer veren Ertaş; "Bayramın, deprem gibi büyük bir bela ve musibetle imtihan olunan Vanlı kardeşlerimizin acılarını hafifletmesine vesile olmasını diliyor, hepsinin bayramlarını tebrik ediyoruz."dedi.

Mesajın sonunda ise Ertaş; "Kurban Bayramı, Filistin, Irak, Afganistan ve Çeçenistan gibi İşgal altındaki tüm İslam coğrafyasın ve halklarının kurtuluşuna vesile olmasını diler tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini niyaz ederim."dedi.

Ayhan Kaya-İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir