• DOLAR 32.372
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.74
  • ...
İmece canlandırılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Aksaray Milli Eğitim Müdürlüğü ve TOVAK Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen proje ile Darıhüyük Köyü İlkokulu’nda tadilat ve tamirat yapılacak ve okul fiziki olarak eğitim-öğretime daha uygun hale getirilecek.

Proje başlangıcı olarak okul bahçesine150 adet fidan dikildi. Yürütücülüğünü Yardımcı Doçent Doktor Sedef Canbazoğlu Bilici’ninyaptığı projenin fidan dikim törenine Eğitim Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Süleyman Yılmaz, öğrenciler ve Darıhüyük Köyü sakinleri katıldı. TOVAK Vakfı, ilgili projeye maddi destekler veriyor. ASÜ Eğitim Fakültesi öğrencileri bir yandan, “Topluma Hizmet Uygulaması” dersini icra ederken, diğer yandan köy sakinleriyle kolektif şekilde çalışarak, imece ruhunu canlandırıyor.

Darıhüyük’te düzenlenen etkinliğin ardından öğrenciler, geçen yıl aynı çalışmayı yaptıkları Yapılcan İlkokulu’nu ziyaret ettiler. Dekan Yılmaz, öğrencilerin topluma hizmet bilincinde hayırlı işlerin altına imza attığını belirterek, projeyi gerçekleştiren ekibi tebrik etti. (Ömer Yıldırım-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir