• DOLAR 32.559
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2431.41
  • ...
Üst geçit madde kullanıcılarının mekânı oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van`ın Tuşba ilçesi Erçiş yolu üzeri Marangozlar Sitesi karşısındaki üst geçit madde kullanıcılarının mekânı oldu. Yayaların çok fazla kullanmadığı yere kurulan üst geçidin madde kullanıcıları tarafından kullanılması halkın tepkisine neden oldu.

Üst geçidin yayalar tarafından kullanılmadığı için tinerciler tarafından kullanıldığını ifade eden vatandaşlardan Hozan Borak, “Bu üst geçit burada çok pasif duruyor. Daha işlek bir yere yapılması daha uygun olurdu. Hemen ileride otogar var, orada yayalar daha yoğun oluyor. Bu üst geçidi yayalar kullanmayınca tinerciler kullanıyor. Otogarın olduğu bölgede hergün kazalar yaşanıyor. Orada üst geçidin olmaması, bura yapılan üst geçidin ise pasif olması ve tinercilere mekân olması bizi üzüyor." dedi.

Üst geçidin tinercilerin uğrak yeri haline gelmesine tepki gösteren Mahmut Aslan ise, “Burada genellikle şikâyetler üst geçitten geliyor. Yayalar üstgeçiteki pislikten dolayı kullanmıyor. Bu üst geçidi halk için yapmışlar fakat tinerciler kullanıyor. Vatandaşların yoğun birşekilde karşıdan karşıya geçtiği yerde yapacaklarına pasif bir yerde yapmışlar, haliyle yoğun geçişlerin olduğu yerde kazalar yaşanırken, burası madde kullanıcıların yeri olmuş. Burayı annelerimiz, kardeşlerimiz kullanıyor normalde ama tinerciler olduğundan dolayı onlar da kullanmıyor.” şeklinde konuştu.  (İlyas Akkoş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir