• DOLAR 32.497
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2496.63
  • ...
İstanbul`da Kutlu Doğum programları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu, Furkan Der`in katkılarıyla İstanbul`un Pendik ilçesinde Yunus Emre Kültür Merkezi`nde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Programı Nizamettin Yaçin Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur`an tilavetinin ardından ise Grup İkra, Mevlid-i Şerif okudu.

Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Özkan Yaman, Müslümanlar arasında olması gereken kardeşliğe dikkat çekerek, Müslümanların birbirlerini kırmaları halinde asıl üzülenin Allah Resulü (s.a.v.) olduğunu vurguladı.

Peygamberimiz zamanını aydınlatan bir nur oldu

Müslümanın her anında Peygamberin ve Peygamber ahlakının olması gerektiğinin altını çizen Yaman, “Bizler bugün burada Peygamber Efendimizi anmak ve anlatmak için toplandık. Ama sadece bugün değil her zaman ve hayatımızın her anında Peygamberi anıyoruz. Oturuşumuzda, kalkışımızda, yemek yiyişimizde, selam verdiğimizde, ticaretimizde ve birçok yaptığımız hareketlerde Allah Resulünden bahsediyor, onun yaptıklarına uyuyoruz. Peygamberimizden bahsetmediğimiz hiçbir gün yok.” dedi.

Hz. Ayşe annemizin O`nu herkesten daha iyi tanıdığını söyleyen Yaman, “Ona Peygamberimizi sorduklarında ‘onun ahlakı Kur`an`dı` diyerek net bir şekilde özetlemiştir. Peygamber Efendimizin geldiği dönemde insanlık şaşırmış bir karanlığa gömülmüştü. Bir kılavuza, bir rehbere ihtiyaç duyuyordu. Pusula ile gelip yol gösterecek bir rehbere ihtiyaçları vardı. Kalpler hastalanmış ruhlar, akıllar hastalanmış ve bu hasta gönüllere şifa bahşedecek bir İsa (as) nefesliye ihtiyaç vardı. Dünyayı Firavunlar doldurmuştu, elinde asa ile gelecek bir Hz. Musa`ya ihtiyaç vardı. Putları kıracak İbrahim`in torununa ihtiyaç vardı. Bizler bu Kutlu Doğum etkinlikleriyle Peygamber Efendimizi yâd ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Onu anlamak demek onu üzmemek demektir

İçinde olduğumuz zaman itibariyle Müslümanların birbirlerini öldürecek kadar ileri gittiğini anlatan Yaman, “Belki de tarihte hiç olmadığı kadar Müslümanlar birbirlerinin kuyusunu kazıyor. Bizler kardeşlerimize karşı ne zaman husumet gösterdiysek, onları kırdıysak, onları üzdüysek asıl üzülen Allah Resulü (sav) olmuştur. Biz ne zaman kardeşlik bağlarımızı zayıflattıysak asıl üzülen o olmuştur. Bundan dolayı onu anlamak demek onu üzmemek demektir. Peygamberimizin yaşam biçimini hayatımızın merkezine almalı, hayatımızı ona göre şekillendirmeliyiz. Ona uyan kurtuluşa erir. Ona uymayanın dünyası ve ahireti de heba olur.” dedi.

“Bu etkinlikler vesilesiyle her yerde Peygamberi anlatıyoruz”

Programda kısa bir konuşma yapan Eğitimci Mehmet Tekdal ise programı düzenleyenlere teşekkür ederek, “Peygamber Sevdalıları Platformu, il ilçe, köy ve mahallelerde düzenledikleri Kutlu Doğum programlarıyla bizi Peygamber Efendimizin hayatıyla ve örnek ahlakıyla buluşturuyor. Bu kutlu çalışmalardan dolayı Allah onlardan razı olsun.” dedi.

Geçtiğimiz yıl 300 merkezde Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlendiğini belirten Tekdal, “Bu yıl da ‘Eşsiz Önder Hz. Muhammed` (sav) sloganıyla yine yüzlerce yerde etkinlikler düzenlenecek. Bu şekilde Peygamberimizin örnek ahlakını salon ve meydanlarda haykırarak duyuruyoruz. Peygamber Efendimizi çok iyi anlamalıyız. Çünkü ondan başka Kur`an`ı daha fazla öğrenebilmiş kimse yoktur. En güzel kulluğu yapan odur. En iyi baba, en hayırlı eş odur. En merhametli lider ve kahraman komutan odur.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sahne alan Grup İkra ve Peygamber aşığı küçük kızlar, ilahiler seslendirdi.

Programın son bölümünde ise Kutlu Doğum Siyer Sınavında ilçede dereceye girenlere ödülleri verildi.  (Erkan Yavuz - Muhsin Şenol- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir