• DOLAR 32.572
  • EURO 34.724
  • ALTIN 2418.06
  • ...
Diyarbakır Özekli Köyü`nde Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kutlu Doğum ayına girilmesiyle beraber her yıl düzenlediği Kutlu Doğum etkinlikleri ile Hz. Muhammed (sav) anma ve anlam etkinlikler düzenleyen Peygamber sevdalıları Platformu ve Platforma bağlı STK`ların Kutlu Doğum etkinlikleri devam ediyor.

Diyarbakır merkez Sur ilçesine bağlı Özekli Köyü`nde Kutlu Doğum etkinliği düzenleyen Hani İrşad Eğitim, Kültür, Sağlık, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İrşad-Der), etkinlik öncesi Kutlu Doğum etkinliğine davet için köyden her eve Kutlu Doğuma özel olarak hazırlanan CD`leri hediye ederek, köy halkını yapılacak olan etkinliğe davet ettikleri belirtildi.

Köy meydanında caminin yanında yapılan Kutlu Doğum etkinliğine kadın erkek, yaşlı çocuk yüzlerce köylü katılırken, ellerde taşınan Tevhid bayrakları ve pankartlar güzel görüntüler oluşturdu.

Kadın ve erkeklerin ayrı olduğu alandaki kalabalık etkinlik öncesi okunan ilahilerle adeta coştu ve atılan slogan ve tekbirlere hep birden eşlik edildi.

Öğle namazı sonrası hep birlikte camide cemaatle namaz kılan köylüler ve misafirler namaz sonrası İrşad Der tarafından camide verilen yemeğe katıldılar.

Saat 13.30 sıralarında başlayan Kutlu Doğum etkinliği Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Gürbüz İrşad-Der ilahi ekibinin okuduğu mevlit ile devam eden etkinlikte duygulu anlar yaşandı ve okunan mevlide eşlik ettiler.

Sık sık salavatların ve tekbirlerin getirildiği etkinlik alanında coşku, Derviş Madsor ve Gürbüz Çocuk İlahi Ekibinin okuduğu ilahilerle doruğa çıktı. Hareketli parçalara halaylarıyla eşlik eden köy halkı okunan ilahilere eşlik etti.

Köy halkının yoğun bir ilgi gösterdiği etkinlikte bir konuşma yapan bölgenin tanınmış âlim ve kanaat önderlerinden Molla Abdulbari Çelik, Hz. Muhammed`in (sav) kendisine uyulması gereken en önemli kişi olduğuna vurgu yaptı.

 “Bizim Peygamberimiz eşsizdir``

Hz. Muhammed`in (sav) eşsiz bir lider olduğunu belirten Molla Abdülbari Çelik, “Bizler kimin peşinde oluğumuzu ve kimin ümmeti olduğumuzu bilmeliyiz. Bizler emsali olmayan, eşi benzeri olmayan bir peygamberin ümmetiyiz. Allah (cc)  kendi isminden sonra peygamberimizin ismini zikretmiştir. Medine`de, Safa ve Merve`de, tüm yeryüzünde Allah`ın ve Peygamberimizin ismi Allah`ın ismi ile beraber zikrediliyor. İşte bizim Peygamberimize rabbimizin verdiği kıymet ve değer budur. Şunu iyi bilmeliyiz ki, bizim peygamberimiz eşsiz bir liderdir.” ifadelerini kullandı.

‘`Hz. Muhammed`e Yüz çevirenler pişman oldular``

Tarih boyunca olduğu gibi Hz. Peygamber`den yüz çeviren kişilerin hep pişman olduklarını hatırlatan Molla Çelik, şunları kaydetti:

“İslam`ın gelişinden bugüne kadar kim Peygambere sırtını döndüyse, ondan yüz çevirdiyse zelil, rezil ve perişan olmuştur. Kim de peygambere bağlandıysa, ona itaat etti ise hep aziz olmuştur.  Hayır, ve bereket, Peygamberimizin dinine sahip çıkanlardan eksik olmayacaktır.”  

Ebu Cehil ve Ebu Leheb gibi Peygamber düşmanlarının tarih boyun hep kaybettiklerini ve kaybetmeye de mahkûm olduklarını söyleyen Molla Çelik, Hz. Ebubekir, Hz. Ömer, Hz. Bilal ve onların yolunu takip edenlerin de peygambere tabi olduklarını ve hep kazandıklarının altını çizdi.

Molla Çelik, “Ey Peygamber sevdalıları! Allaha ibadetlerde, itaatte sabredin. Cennet yakındır, zafer yakındır, Allah`ın rızası yakındır, Allah`ın rahmeti yakındır.” tavsiyelerinde bulundu.

Derviş Madsor ve Gürbüz ilahi çocuk grubu tarafından söylenen İlahi ve ezgilerin ardından Hani İrşad-Der Başkanı Molla Muzaffer Karavil`in okuduğu kapanış duası ile etkinlik son buldu. (İzzettin Alagöz – İLKHA )

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir