• DOLAR 32.614
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2502.052
  • ...
Bakan Yıldız`dan Elektrik kesintileri ile ilgili açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elektrik kesintileri ile ilgili açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kesintilerin nedenin belli olduğunu ancak bu nedenleri tetikleyen unsurların halen araştırıldığını söyledi.

ÇOK ÇARPICI AÇIKLAMA

Elektrik kesintilerinin sebeplerinin netleştiğini ve hastalığa teşhis konulduğunu ancak tetikleyici unsurlar üzerinde halen çalışıldığını belirten Bakan Yıldız çok çarpıcı bir noktaya işaret etti.

86 BİN 400 DE 1 İHTİMAL

Bakan Yıldız yapılan araştırmalarda 3 santralin 1'er saniye arayla devreden çıkması
sonrasında bu kesintiler meydana geldiğini belirtirken söz konusu 3 santralin bahsedilen aralıklarla devre dışı kalma ihtimalinin de 86 bin 400 de 1 olduğunu söyledi.

SEBEPLERİNİ ARAŞTIRIYORUZ

Uzmanların da böyle birşeyin olmasının zor olduğunu söylediğini söyleyen Bakan Yıldız, sebeplerini en ince detayına kadar araştırdıklarını kaydetti.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK İKİNCİ ŞEBEKESİ

Söz konusu sistemin Avrupa'nın en büyük ikinci şebekesi olduğunu ve Türkiye'nin enerji iletim sisteminin Avrupa ülkeleri tarafından kabul görmüş bir sistem olduğunun altını da çizen Yıldız, ''O yüzden ekibimize güveniyoruz. İnşallah böyle birşeyin bir daha tekrarlanmayacağını söylemek istiyorum.'' dedi.

''SİBER SALDIRI'' DEMEK İÇİN HENÜZ ERKEN

''Siber saldırı'' söylentileri ile ilgili kendisinin bu cümleyi kullanması için henüz çok erken olduğunu da söyleyen Bakan Yıldız, ''Bu bir ihtimal dahilindedir. Çünkü bir yerde bir şifre ve kripto varsa bunlar mümkün. Bu sistemin koruması için ayrı bir ekip çalışıyor. Bakanlığımızda bütün konuları şefaf bir şekilde ele alıyoruz. O yüzden böyle bir şey söylersem kamuoyunu yanlış yönlendirmiş olurum. 3 santralin 1'er saniye arayla devreden çıkıyo olmasının teknik mi yoksa siber saldırıdan mı kaynaklanıyor bunu söylemek için erken. Saliselerin belirleyici olduğu bir süreç söz konusu. Sakin olup doğruyu açıklayacağız.'' diye konuştu.

MALİYETTE DEĞİL SİSTEME ODAKLANDIK

Kesintinin maliyeti ile ilgili ise şu an öncelikli olan sistemin toparlanması olduğunu ve bu konuya odaklandıklarını söyleyen Yıldız, maliyet konusunun yalnızca kendilerine bağlı bir konu olmadığını da söyledi.

36 SAATLİK AMERİKA ÖRNEĞİ

Amerika'da da 2003 yılında 36 saatlik bir kesinti olduğunu hatırlatan Bakan Yıldız, '' Onlarda oldu bizde de olur demiyorum. Ama atmosfere açık işletmelerde bu durumların olabileceğini ve bu durumun Batılı ülkelerde de karşılaşılabileceğini söylüyorum.'' diye konuştu.

TAM TERSİ ARZ FAZLAMIZ VAR!

Türkiye'de son 3 yılda arzın tüketimden daha fazla olduğu bilgisini de paylaşan Bakan Yıldız,  ''Bu sistem çöküşünün üretim arzı ile bir sıkıntısı yoktur, tam tersi arz fazlamız vardır.'' dedi.

Haber7

Bu haberler de ilginizi çekebilir