• DOLAR 32.326
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2303.134
  • ...
Mardinli gazetecilerden valiye ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Nezir Güneş, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Kadir Üründü, beraberindeki cemiyet üyeleri ve Basın İlan Kurumu Mardin Şube Müdürü Adnan Günbegi, Vali Ömer Faruk Koçak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Yaklaşık bir aydır değişik programlarda bir araya geldiklerini, fakat yeni tanışma imkânı bulduklarını belirten Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Nezir Güneş, Vali Koçak’a görevinde başarılar diledi.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti belirten Vali Koçak, basın mensuplarını her zaman desteklediğini mesaiye başlamadan önce yerel ve ulusal gazeteleri yakından takip ettiğini sözlerine ekleyerek, "Vefakârca zor şartlarda görevlerini yapan basın mensuplarına görevlerinde başarılar diliyorum.” dedi.

Ziyarette ildeki sorunlar hakkında Vali Koçak'a bilgi veren gazeteciler, ilin öncelikli çözüm bekleyen konular hakkında görüş alışverişinde bulundular. Valilik protokol giriş kapısının ziyaretçilere kapalı olmasından seçim güvenliğine, medya mensupları ile iletişimden elektrik kesintilerine, kamu güvenliğinden Suriyeli mültecilerin durumuna kadar farklı konularda sohbet ortamında geçen ziyarette Vali Koçak, devletin bölgede bazı konularda zaaf kaldığı yönündeki eleştirileri kabul etmediğini belirtti.

Vali Koçak, “Devlet bütün vatandaşlarının can güvenliğini kurumakla mükelleftir. Aldığı önleyici önlemlerle meydana gelebilecek sıkıntıların sorunların önüne önceden geçiyor. Aslında devleti süpürge makinesine benzetebiliriz. Süpürge makinesi ne kadar sessiz bir şekilde ortalıktaki tozları ve çöpleri toplarsa ve ne kadar ortalıkta gözükmezse nasıl ki o kadar daha makul oluyorsa devletin de ortalıkta gözükme yerine daha çok arka planda işini yapması daha makuldür.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir