• DOLAR 32.496
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.391
  • ...
İTTİHAD`tan, yetiştirdiği 52 alim için icazet merasimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptıkları eğitim faaliyetlerle bölge halkının takdirini kazanan Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD)   Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, 4 yıllık İslami ilimler alanında verilen eğitimlerini tamamlayarak icazet almaya hak kazanan 52 âlim için Diyarbakır`da düzenlenecek merasim programı hakkında İlke Haber Ajansı`na konuştu.

“Alimler insanların hidayetine vesile olurlar”
İslami ilimlerde medresenin önemi ve icazetler hakkındaki düşüncelerini paylaşan Kılıçarslan, Cehennemden kurtulmanın yolunun ancak Allah`ın kitabı olan Kur`an-a ve Peygamberimizin sünnetine sarılmak ve onlarla amel etmekle olabileceğini vurgulayarak,“İlme  hizmet, İslam`a hizmettir. Allah`ı ve Resulü tanımak, ancak ilim okumayla olur. Allah, Kur`an-ı Kerim`de alimleri çokça övmüştür. Peygamberimiz de, hadislerinde Kur`an ve sünnet ile amel eden alimlerden çokça bahsetmiş ve övmüştür. Allah, ancak alimlerin kendinden çok korktuklarını söylemiştir. Allah`a iman etmiş, cennet ve cehennemi inkaretmeyen alimler gerçekten Allah`tan korkarlar ve insanların da Allah`ın azabından korkmalarını sağlarlar. Bu sayede alimler insanların hidayetine vesile olurlar. Peygamberimiz, alimlerin yürüyen ışık saçan lamba olduğunu söylemiştir. Çünkü insanların hidayetine vesile oluyorlar.” şeklinde konuştu.
“Bizler bu icazetlerle iftihar ediyoruz”

Alimlerin, Peygamberlerin  halifeleri olduğunu söyleyen Kılıçarslan, “Peygamberimizden sonra Enbiyalar da kalmadığı için insanları gerçek yola çağırmak, bugün Allah yolundaki dindar alimlere kalmıştır. Peygamberimiz, ‘Alimler Enbiyaların varisleridirler` demiştir. İşte bu yüzden Diyarbakır`da İTTİHAD bünyesinde İslami ilimlerini tamamlayan 52 alim için icazet merasimi programı düzenlenecek. Bizler bu icazetlerle iftihar ediyoruz. Halkımız da bilsin ki, bizler bu yükü omuzlarımıza almışız. Elhamdülillah  2 binin üzerinde öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin çoğu da kız öğrencileridir. Çoğu illerde medreselerimiz var ve bizler bu hizmeti yapmaktayız. Tüm halkımızı düzenlenecek olan merasim programına davet ediyoruz.” diye konuştu.
“Allah düşmanları ve şeytandan uzaklaşmak istiyorsak, Kur`an-a ve sünnete göre yaşamalıyız”

Kılıçarslan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “İstiyoruz ki, bu halkımızın yönünü ve hizmetini ilme verelim. Amacımız, Kur`an-ı Kerim ile amel edip Peygamberimizin sünnetini uygulamaktır. Malumunuz, bu ahir zamanda kötülükler çoğalmış. Eğer ki, Allah`ın kitabından ve Peygamberimizin ahlakından, sünnetten, alimlerimizden uzaklaşırsak, Allah korusun şeytana, cehenneme ve küfür ehline yakınlaşırız. Kıyamette Peygamberimizin şefaatine nail olmak istiyorsak, Allah`ın kitabına sarılıp ve Peygamberimizin sünnetini uygulamamız gerekir. Allah`ın huzuruna ak yüzle çıkmak istiyorsak, Allah`ın düşmanlarının peşinden gidip gitmediğimizi, Kur`an ve sünnete göre mi hareket ettiğimizi bizler daha ölmeden bir an önce kendimizi sorgulamalıyız. Kimi seviyorsak, kıyamette de onunla birlikte haşir olacağız. Bizler de cehennem ateşinden, Allah düşmanlarından ve şeytandan uzaklaşmak istiyorsak, Kur`an`a ve sünnete göre yaşamalıyız. Elhamdülillah bizler de bu işe el atmışız ve bu çalışmamız da netice veriyor. Şu ana kadar yüzlerce alim ve alime yetiştirdik. İnşallah hepsi İslam için birer hizmetçi olacaklar.”

Kılıçarslan, ve İTTİHAD bünyesinde olan medreselerde İslami ilimler alanında verilen eğitimlerini tamamlayarak icazet almaya hak kazanan 52 âlim için, 5 Nisan Pazar saat 10.00`da, merkez Kayapınar ilçesi Diclekent Gavs-ı Geylani Camiinde düzenlenecek olan ve , bölgenin alimleri ile kanaat önderlerinin katılacağı icazet merasimi programına tüm halkı davet etti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir