• DOLAR 32.39
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2326.501
  • ...

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Yönetim Kurulu 2015 yılı Mart ayı Değerlendirme Toplantısı,    Şırnak Valisi Ali İhsan Su Başkanlığında, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve Batman Valisi Azmi Çelik’in de  katılımıyla özel bir otelde yapıldı.

2015 yılında Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı devralan Şırnak Valisi Ali İhsan Su'nun Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Batman Valisi Azmi Çelik, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, Mardin TSO Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Batman TSO Başkan Vekili  Sedat Güneş, Şırnak TSO Başkanı Osman Geliş, Şırnak İl Genel Meclis Başkanı Erşet Ediş ve Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu ile Siirt İl Genel Meclis Başkanı Hatice Tay katıldı.

Toplantıda  açılış konuşmasını yapan DİKA Yönetim Kurulu Başkanı Şırnak Valisi Su: "Dicle Kalkınma Ajansının bu ayki toplantısı oturumu için toplanmış bulunuyoruz. Malumunuz DİKA olarak Mardin, Batman, Siirt  ve Şırnak illerimizi kapsayan kalkınma ajansımızın temel hedefleri, bölgeler ve iller arası kalkınma ve gelişme farklılıklarını ortadan kaldırmak, ekonomik ve sosyal gelişmişliği artırmak ve bu anlamda da projeler gerçekleştirerek, ilimiz ve diğer illerle beraber kalkınmasını gerçekleştirmektir. Bu anlamda geçen yıllarda da çok önemli projelere imza atan DİKA, inşallah 2015 yılında da önemli projeleri gerçekleştirecektir. Bu anlamda biz özellikle vatandaşlarımızdan, kamu kurum ve kuruluşlarımızdan, STK'lardan, KOBİ’lerimizden kalkınma ajansımızın açtığı kalemler olarak proje üretmelerini istiyoruz. Çünkü ne kadar çok proje üretebilirsek, güzel projeler üretirsek, bundan mutlaka bu illerimizin, kalkınma ajansımıza bağlı illerimizin kalkınmasına gelişmesine, sosyal anlamda, ekonomik anlamda, iktisadi anlamda gelişmelerine çok önemli bir kaynak sağlayacak ve bu illerimizin gelişmesini, kalkınmasını sağlamış olacağız “dedi.

Toplantı açılış konuşmasının ardından   basına kapalı olarak devam etti. (İLKHA)