• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
Peygamber Sevdalıları Kutlu Doğum Etkinlikleri Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOGRUHABER / TARİHTE BUGÜN  25 MART

GÜNÜN AYETİ
"Allah'ın, lutfundan verdiği nimetlere karşı cimrilik edenler, bunun, kendileri için hayırlı olduğunu sanmasınlar. Hayır o, kendileri için şerdir. Cimrilik ettikleri şey, kıyamet gününde boyunlarına dolanacaktır..." (Al-i İmran suresi 180. ayetin meali)

GÜNÜN HADİSİ
"Allah ömrü boyunca cimrilik yapan fakat öleceği zaman cömert davranan kimseye buğz eder" (Suyuti)

GÜNÜN SÖZÜ
En güzel cömertlik, güçlüyken affetmektir. (Hz. Ali)

TARİHTE BUGÜN

1611: Ünlü Osmanlı gezgini ve tarihçisi Evliya Çelebi İstanbul'da doğdu.

1912: Türk Ocakları kuruldu. Türk Ocakları, 1912 yılında İstanbul`da bir kültür derneği olarak kurulmuştu. Cumhuriyet dönemine geçişte de varlığı devam ettirilmiş, millî devletin oluşumuna katkıda bulunmuş milliyetçi örgüttür. Türk Ocakları Derneği, II. Meşrutiyet sonrasında Osmanlı Devleti sınırları içinde yaşayan azınlıkların Osmanlı Devleti`nden ayrılmak için kurdukları milliyetçi derneklere karşılık aynı sınırlar içinde yaşayan Türklerin haklarını korumak üzere kuruldu. Ne var ki, Türk Ocakları Cumhuriyet sonrasında zamanla Atatürk'ün fikrinin dışına çıkarak bir güç haline geldi. Ocak sürekli olarak tüm Türki Cumhuriyetlerin birleşip büyük Türk dünyasının kurulmasını dile getiriyordu. O dönemde Türki Cumhuriyetlerin çoğu da Sovyetlerin egemenliğinde olduğundan bu ülkü, Rusları rahatsız etmeye başladı. Ruslar bürokratlar aracılığıyla Cumhuriyet yöneticilerine rahatsızlıklarını dile getirmeye başladılar. Rusların bu rahatsızlıkları ve Türk Ocaklarının kontrolden çıkmaya başlayan bir güç halini almaya başlaması, fişinin çekilme vaktinin geldiğini gösteriyordu. Nihayet 1931`de 260`ı geçen şubesi, 30.000‘i aşkın üyesiyle Türkiye'nin en güçlü sivil kuruluşu durumuna gelen dernek, Atatürk'ün  emri ile kapatılıp Cumhuriyet Halk Partisi ile birleştirildi.

1941: Yugoslavya, Almanya, İtalya ve Japonya'nın başını çektiği Mihver Devletleri`ne katılma kararı aldı.

1949: Ilich Ramirez Sanchez, (İliç Ramirez Sançez) ya da en çok bilinen lakabıyla Çakal Carlos (Karlos) doğdu. Marksist bir ailenin oğlu olarak Venezuella'da dünyaya gelen Çakal Carlos, ailesi ve kardeşleriyle İngiltere'ye taşındı. Uzun bir dönem Marksist gençlik örgütlenmelerinin içinde yer alan Carlos, 1975 yılında Filistin Halk Kurtuluş Cephesi kapmlarına gelerek eğitim almaya başladı. Bu dönemde müslüman olduğu kaydedilen Carlos, Filistinli gerillaların yanında İsrail'e karşı savaşmaya başlar. Ancak İsrail ile savaşı dünyanın her tarafına yayma fikri ondan çıkar ve Yahudilerle alakası olan banka, dernek, gazete ve elçiliklere dünyanın her yanında bombalı saldırılar düzenler. Yahudilere dünyayı dar eden bu taktik onu dünyada popüler bir militan yapar. Özellikle aralarından 10 ülkenin petrol bakanlarının da olduğu 70 kişiyi OPEC toplantısını basarak Cezayir'e kaçırması onu dünyada en çok tanınan kişilerden biri kılar. Mossad, CIA, İnterpol, Fransız İstihbaratını 25 yıl araksında koşturur ama bir türlü yakalanamaz. Nihayet 25 yılın ardından Sudan hükümetince Fransızlara teslim edilir ve Fransa'da yargılanarak ömür boyu hapis cezasına çarptırılır.

1957: Roma'da bir araya gelen Fransa, Almanya, İtalya, Belçika, Hollanda ve Lüksemburg, Avrupa Ekonomik Topluluğu ve Avrupa Atom Enerjisi Komisyonu'nun kurulmasına ilişkin Roma Antlaşması'nı imzaladı.

1961: Adalet Bakanlığı idam cezalarının cezaevi bahçelerinde infaz olunması hakkında karar aldı.

2002: Rusya'da 39 ülkenin gizli servislerinin başkanlarının veya temsilcilerinin bir araya geldiği, bu özelliğiyle daha önce benzeri bulunmayan bir toplantı başladı. Uluslararası terörizme karşı mücadele konulu toplantı, Rusya iç istihbarat servisi FSB ve diğer bazı ülkelerin gizli servislerinin ortak girişimiyle yapılıyor. Toplantıda, 39 ülkeden 100 kadar temsilci bulunuyor. Toplantıda İslam kastedilerek küresel teröre karşı etkin yeni yöntemlerin geliştirilmesi ve istihbarat servisleri arasında işbirliğinin pekiştirilmesi konuşuldu.

2008: Türkiye'de malum bir kesim var ki, İslam hakkında hiç bir şey bilmezler. Bilmedikleri gibi bilmediklerini de bilmeyecek kadar zır cahil olan bu kesim, İslam'ın hakikatlerinden bahsedilince tıpkı Kur'an okunduğu zaman teneke çalarak gürültü yapan Mekkeli müşrikler gibi yaygara yaparlar. Örneğin; "İçki haramdır. Zina yasaktır" dediğinizde kuyruklarına basılmışçasına "Vay efendim nasıl böyle dersin?" diye gürültü çıkarırlar. "Kardeşim sana ne! Şimdi İslam içki haram, zina yasak diyor. Ne yani senin hatırına İslamın hatırını mı kıracağım. Sen inanma veya yaşama! Ama harama haram deme hakkını niye inananlara çok görüyorsun ki? Git içkini iç!" dediğinizde bunu bile anlayacak zekaya sahip değildirler. Bu saçma kompleks onları öyle bir ruh haline itmiş ki, yaşamadıkları hakikatleri duymaya bile tahammülleri yok. Buna dair bir örnek 25 Mart 2008'de yaşandı. Bir cenaze sırasında ölen kişinin kadın akrabalarına İslamın getirdiği ölçüyü anlatınca malum kesimin medyasında tahkir edilir bir üslupla haber yapıldı. Söz konusu imamın söylediği şeyler ise şunlardı; "Yüksek sesle ağlamak yüzünü gözünü yırtmak bizim dinimizin yasak ettiği cahiliye adetidir... Kadınların sesi 4 duvar arasından dışarıya asla çıkmayacak ... Kadın sesi 4 duvar arasından çıktı mı bu haya perdesinin yırtılmasıdır Allah korusun.. Çocuklarınızı mutlaka sabah namazına kaldırın.. Çocuklarınızı sabah namazına kaldırmadınız mı kıyamet günü onun hakkını veremezsiniz. Televizyonları fazla seyretmeyiniz göz nurunuz, yüz nurunuz gitmesin."

2009: Büyük Birlik Partisi'nin kiralamış olduğu içerisinde BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu dahil 6 kişinin bulunduğu helikopter, Kahramanmaraş'ta düştü. 3 gün sonra ulaşılan helikopterde bulunan 6 kişinin de hayatını kaybettiği belirtildi.

2012 : Peygamber Sevdalıları Platformu Tarafından Organize Edilen Kutlu Doğum Etkinlikleri Başladı.

Bu Yıl Yaklaşık 150 Merkezde Yapılacak Olan Etkinliklerin İlki Şırnak'ın Cizre İlçesinde Gerçekleşti.
Benzer Bir Programda Diyarbakır'ın Bismil İlçesi Tepe Beldesi'nde Düzenlendi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir