• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Başkan Barakazi, mahalle sakinleriyle bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, ‘Mahalle Toplantıları’ kapsamında; Bingöl Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları hem mahallelilere anlatmak hem de mahallede var olan sorunları yerinde tespit etmek amacıyla mahallelilerle buluşuyor. Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi’nde gerçekleştirilen toplantı, önümüzdeki günlerde diğer mahallelerde de gerçekleştirilecek.

Mahalle Toplantıları’ kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, vatandaşların çevre temizliğine dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulunarak, “Temiz bir çevre, temiz bir Bingöl hepimiz için önemli. Çöp dökme saatlerine her vatandaşımızın uymasını istiyorum.” dedi.

Mahalle toplantılarının devam edeceğini belirten Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “5 yıllığına emanet aldığımız görevi en iyi bir şekilde yerine getirebilmek için uğraşıyoruz. Hesap verebilir, şeffaf bir yönetim anlayışı içerisinde bize verilen emaneti layıkıyla taşımak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu yılı peyzaj yılı ilan edeceğiz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi’nde İmar Planında park alanı olarak geçen yerlere bu yıl park yapacağız” dedi.

Görevde kaldığı 1 yıllık süreyi değerlendiren Başkan Barakazi, “1 yıllık görev sürem doldu. Göreve geldiğimizde öncelikli sorunlar olarak yol, su ve temizlik konuları vardı. Bir yıl içerisinde ciddi bir mesafe aldığımızı düşünüyorum. Üstyapı çalışmaları kapsamında değişik mahallelerde yüzde 15’lik bir açığımız var. Yapılan keşif doğrultusunda eksik kalan yerleri bu yıl tamamlayacağız. Üstyapı kapsamında 2014 yılında, 280 bin metrekare yola BSK asfalt, 110 bin metrekare kaldırım, 320 bin metrekarelik yol kilitli parke taşıyla döşendi. Proje kapsamında 3 adet üstgeçit yapıldı, üst geçitlerin panoramik asansörleri aktif hale getirildi. 6 kavşakta görme engelliler için uyarılı trafik sinyalizasyonları yapıldı. Şehir içi yolcu taşımacılığı kapsamında çeşitli noktalara otobüs durakları kurduk. Yaptığımız hizmetlerle ilgili verdikleri destekten dolayı mahallelilere çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İçme suyu ile ilgili olarak 2014 yılında Kürüksuyu İsale Hattı’na 55 lt/sn ilave kaynak eklediklerini söyleyen Başkan Barakazi, “2014 yılında Kürük İsale Hattı’na 55 lt/sn su ilave ettik. Abone bağlantıları ve hatların yenilenmesiyle beraber su hatlarında olan kaçaklar minimize edildi. Kaçak su kullanımı konusunda çok kararlıyız. Kesinlikle müsamaha edilmeyecek. Çöp dökme saatlerine de her vatandaşımızın uymasını istiyorum. Bu kent temiz olursa hem sağlıklı hem de yaşanılır bir yer oluşturmuş oluruz. Bu konuda herkesin duyarlılık göstermesini istiyorum. Ayrıca personelimizi borcumuz yok. İnşaallah ödemelerde bir sıkıntı yaşamayız. Bugün olduğu gibi bundan sonraki dönemlerde de fikir, öneri ve taleplerinizi almaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Başkan Barakazi’ye hizmetlerden dolayı teşekkür eden Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi Selahattin-i Eyyubi Camii İmamı Cahit Çakan, “ Belediye Başkanımız zaman zaman gelip mahallemizdeki sorunları yerinde gözlemliyor. Belediye Başkanımız Sayın Yücel Barakazi’ye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyorum. Yapacakları hizmetlerde Rabbim yar ve yardımcıları olsun” dedi.

Yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Yücel Barakazi’ye teşekkür eden Mahalle Muhtarı Hakkı Bucuka, “Mahallemize hoş geldiniz. Mahallemizde çok güzel hizmetler oldu. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

Toplantıda vatandaşlar Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi ile ilgili sorun, istek ve taleplerini Başkan Barakazi'ye ilettiler.

Başkan Barakazi de vatandaşların istek, talep ve sıkıntılarına çözüm için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi. Başkan Barakazi, dile getirilen sorunların çözümü için talimat verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir