• DOLAR 32.602
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2506.638
  • ...
43 STK Canlı Bomba Eylemini Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Canlı bomba saldırısı 43 sivil toplum kuruluşunun (STK) destek verdiği bir basın açıklamasıyla protesto edildi. 2 kişinin öldüğü 21 kişinin de yaralandığı hain saldırıyı kınayan basın açıklamasına Memur -Sen, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, Bingöl Esnaf Odaları Birliği, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Eğitim Bir-Sen, Sağlık-Sen, Diyanet-Sen`inde aralarında olduğu 43 STK destek verdi.

Olayın yaşandığı Genç Caddesi üzerinde toplanan STK`lar `bizim için ne kimse ölsün nede öldürsün` çağrısında bulundu. Saldırının yeni Anayasa çalışmalarının yapıldığı bir dönemde meydana gelmesine dikkat çekildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği protesto yürüyüşünde gerçekleşen olay, lanetlendi.

Basın açıklamasını STK`lar adına okuyan Memur-Sen Bingöl Şube Müdürü Mücahit Çelik, saldırının Bingöl`ün iç huzurunu hedef alındığını ifade ederek, "Barış, kardeşlik ve huzur kenti olan ilimizde gerçekleştirilen bu eylemle PKK, Şiddetin bütün tonlarını kullanabileceğini göstermiştir. Bununla Bingöl`ün iç huzuru hedeflenmiştir. Bilinmelidir ki, korku ortamı oluşturularak insanların sindirilmesi hedefi amacına ulaşamayacaktır. Bu saldırı her ne maksatla yapıldıysa bu maksadın gerçekleşmeyeceğinin bilinmesini istiyoruz. Masumların kanının sıçradığı her hesap hem halktan hem de Hak`tan dönecektir." dedi.

Saldırının Bingöl`ün geleceğini karartmaya yönelik bir saldırı olduğunu belirten Çelik, saldırıyı yapanlar kadar, destekleyenlerinde aynı oranda sorumlu olduğunu kaydederek kaostan ve kandan beslenenler in hedeflerine ulaşamayacaklarını vurguladı.

Çelik, "Biz Kürd`üz ve Zaza`yız. Bizim adımıza ne kimse ölsün nede kimse öldürsün. Bir insanı bu kadar basit şekilde ölüme göndermenin hiçbir insani ahlaki karşılığı yoktur. Halklar arası ayrışmaya sebep olacak saldırılar doğru değildir. Kürtleri sevenler, Kürtler için cinayet işleyip Kürtleri öldürmesinler. Sivil Toplum kuruluşları olarak yaygınlaştırılmaya çalışılan bu şiddet ortamının bir an evvel dışına çıkıp, akıl ve sağduyu ile sorunların çözümünü öneriyoruz. Bu şiddet ortamı hepimizi esir almadan onu esir almamız tüm toplumun ortak hedefi olmalıdır." şeklinde konuştu.

Basın açıklamasından sonra binlerce vatandaş patlama noktasına karanfil bırakarak, hayatını kaybedenler için Fatiha okudu.

Nihat kanat-İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir