• DOLAR 32.385
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2325.822
  • ...
İstanbul Emniyeti`ne saldırı girişimi: 1 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine silahlısaldırı düzenlendi.

Binanın ana giriş kapısındaki güvenlik noktasına biri kadın iki kişi tarafından ateş açıldı. Güvenlik görevlilerinin karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma yaşandı.

Çatışmada kadın saldırgan ölü olarak ele geçirildi. Erkek terörist ise olay yerinden kaçtı. bir polis memuru da hafif şekilde yaralandı.

Caddeyi trafiğe kapatan güvenlik güçleri, kısa süre sonra erkek saldırganı da yakaladı.

Vali Şahin: Kadın eylemci üzerindeki bombayla ölü olarak ele geçirildi

İstanbul Valisi Vasip Şahin, de " İstanbul Emniyet Müdürlüğümüze biri kadın iki kişi tarafından silahlısaldırı düzenlendi. Çatışmada kadın terörist üzerindeki bomba ve uzun namlulu silahla ölü olarak ele geçirildi. Bir polisimiz hafif yaralandı" dedi.

Helikopter destekli takip

Helikopterle de desteklenen çalışmalar sonucu kaçan yaralı eylemci de olay yerine yakın mesafede yakalandı.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, saat 17.50 sıralarında Vatan Caddesi'ndeki İl Emniyet Müdürlüğü binasının uzun namlulu silahla tarandığı, çıkan çatışmada saldırıda bulunan kadın eylemcinin ölü ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Teröristin üzerinde bir uzun namlulu silah, 2 el bombası ve 1 tabanca bulunmuştur. Çatışma sırasında hafif şekilde yaralanan 2 polis memuru tedavi altına alınmıştır. Konu hakkında detaylı araştırma ve soruşturmaya ilgili birimlerimizce devam edilmektedir" denildi.

Başbakan Davutoğlu bilgi aldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yapılan silahlı saldırıyla ilgili, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk veİstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'u arayarak bilgi aldı.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir