• DOLAR 32.32
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2294.916
  • ...
Memur-Sen`den `Kamuda Başörtüsü` Talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülker, yaptığı açıklamada, bayan memurların kamuda başörtüsü ile çalışabilmelerine dair yeni bir düzenleme yapılması ile ilgili talebin Kasım ayı içinde hükümetle toplu sözleşme masasına oturacak Memur-Sen tarafından gündeme getirileceğini bildirdi.

Bu talebin hükümet yetkilileri tarafından da kabul edilerek, bir an önce uygulamaya geçilmesini beklediklerini ifade eden Ülker, şöyle konuştu: "Memur-Sen`in hükümetle toplu sözleşme masasında dile getireceği talepler arasında kamu kurum ve kuruluşlarındaki bayan memurların başörtüsü ile çalışabilmelerine imkan tanıyan bir düzenleme de var.

Başörtülü bayan memur arkadaşlarımızın yıllardır kanayan bir yarası durumunda olan başörtüsü ile kamuda çalışabilme konusunda bir somut adım atılmasını ümit ediyoruz."


Hükümetin, başörtüsü ile görev yapılabilmesine imkan tanıyacak olan bu yasal düzenlemeyi bir an önce hayata geçirmesini beklediklerini anlatan Ülker, "Dini bir zorunluluk olan başörtüsü, başörtülü bayanların her şeyden önce kendi özgürlüğünü ilgilendiren, demokratik bir haktır. Bu hak artık görmezden gelinemez. Türkiye artık bu konuda havanda dövülen sularla vakit kaybedemez. 12 Eylül referandumu ile birlikte her türlü vesayete dur denildiği, yasakların kaldırıldığı, düşünce ve fikir hürriyetinin önünün açıldığı bir ortamda başörtüsünün hala yasak olması son derece anlamsızdır. Başörtülü bayan memur arkadaşlarımızın hakkını savunan bizlerin, başörtülü bayan memur arkadaşlarımızın hakları kadar diğer bütün özgürlüklerin de savunucusu olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Memur-Sen`in mazlumların başını yaslayabileceği güvenli bir kurum olduğunu da buradan açıkça ifade ediyorum."

Ülker, Memur-Sen`in toplu sözleşme görüşmelerinde hükümete ileteceği bazı talepleri de şöyle sıraladı: "Sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfı personeli tarafından yerine getirilmesi gereken hizmetler hizmet satın alınması yoluyla değil, tamamen kamu personeli eliyle gördürülmeli, memura siyaset yasağı kaldırılmalı, dilekçe ve şikayet hakkının engellenmesi disiplin cezası uygulanacak fiil ve haller kapsamında yer almalı, toplu eylem ve grev yasağı kaldırılmalı, ticaret yasağı kaldırılmalı, özürlü personel alımındaki alt limit yüzde 3`ten, toplumdaki özürlü oranı olan yüzde 8`e yükseltilmeli, kurumlar arası becayiş yapılabilmeli, basına bilgi ve demeç verme yasağı kaldırılmalı, eş durumu tayinlerinde kıdem şartı kaldırılmalı."

Ülker, Memur-Sen`in toplu sözleşme masasında hükümete ileteceği talepler arasında kamuda çalışan 4-B ve 4-C`lileri de ilgilendiren çok önemli konuların yer aldığını ifade etti.

İHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir