• DOLAR 32.378
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2326.059
  • ...
Adana`daki karnavala bir tepki de ASKON`dan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan Portakal Çiçeği karnavalına tepki gösteren Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, "Karnaval yabancı uluslardan Adana`mıza gelerek burada örflerine veya inançlarına uygun gösteriler yapan insanlarla ilgili değil, bizzat Adana`mızın gençlerine yaptırılan bir etkinlik olarak bizleri rahatsız etmektedir.`` ifadelerini kullandı.

Karnaval adına yönelik eleştirilerde de bulunan Çalışkan, karnavalın Hıristiyanlıkla karıştırıldıktan sonraki anlamının Paskalya'dan önce oruç tutulan ve et yenmeyen zamana giriş zamanı için kullanıldığını belirterek, "Bu ismin Adana'da gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilmek istenen bir etkinlikle kullanılması kabul edilemez." dedi.

Etkinliğin içeriğinin kendi adlarına yakıştığını fakat Adana`ya yakışmadığını ifade eden Çalışkan, "Bu etkinlikler 1-5 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olup yayınlanan takvime göre bunların ilki Çocuk Bale, Vals, Roman Dans Gösterileri olarak açıklanmıştır. Hemen arkasından ise Kick, Box Gösterisi gelmektedir. Brezilya Dansları, ejderhalar, çöp insanların dansları da takvimde yer almaktadır. Büyük Roman Kızlarının Dans Gösterisi, Punk Konseri ve Zombie Dansları da yine karnaval etkinlikleri arasında sayılmaktadır. Bu etkinliklerin gençlerimiz tarafından icra edileceği de bilinmektedir. Bu içerik adına yakışmakta, fakat adıyla, içeriğiyle bu karnaval Adana'ya yakışmamaktadır. Gençlerimizin aksiyonlarda bizzat yer alacak olması da ayrıca düşündürücüdür. Bu karnavalın Adana'da yapılmasını ve Adana`nın böyle bir cazibe merkezi olmasını şiddetle reddetmekteyiz." diyerek karnavalın içeriğinin kabul edilemeyeceğinin altını çizdi.

Bu karnavalın toplam bütçesinin de açıklanması ve kamuoyunun takdirlerine sunulmalısı gerektiği belirtilen açıklamada, karnavala sponsor olanların karnaval hakkındaki eleştirilere kulak vererek sponsorluklarını çekmeleri çağrısında bulunuldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir