• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Baharın müjdecisi kuzu ve oğlak doğumları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Baharın müjdecisi olarak bilinen kuzu ve oğlakların doğması hayvan yetiştiricilerinin yüzünü güldürürken, hayvan yetiştiricileri bu yıl yağışın bereketli olduğunu belirterek hayvanlarını otlatmak için yayılımın iyi olduğunu dile getirdiler.

Şubat ayının ilk günlerinde başlayan kuzu doğumlarının devam ettiğini ve 12 yaşından bu yana çobanlık yaptığını ifade eden 55 yaşındaki Fahri Yağız, çobanlık mesleğini ve hayvancılık ile uğraşmayı sevdiğini belirtti.

Çocukluğundan beri küçükbaş hayvan yetiştiriciliğiyle uğraştığını belirten Yağız, “12 yaşımdan beri hayvancılık ile uğraşıyorum. Yıllardır hayvancılık ile uğraştığımız için kuzu ve oğlak doğumlarını dört gözle bekliyoruz. Dışarıdan hayvancılık yapmak zor gibi görünebilir. Fakat ben bu işi çocukluğumdan beri yaptığım için severek yapıyorum. Hayvanlarım karınlarını doyurunca ve bir de yeni doğan kuzuların meleme sesini duyunca hiçbir yorgunluğumuz kalmıyor. Gün boyu süren zahmetli ve yorucu uğraşımızı dünyaya yeni gelen kuzuları kucağımıza alınca unutuyoruz.”diyerek hayvancılıkla uğraşmayı sevdiğini dile getirdi.

Kuzu ve oğlak doğumlarının her yıl şubat ayından itibaren başladığını belirten Yağız, “Her ne kadar hayvancılık eskisi gibi kalmadı ise de, yine de ben bu işi seviyorum. Şuan hem benim arkadaşlarımın hayvanlarını otlatıyorum. Bu yıl elhamdülillah yağış iyi olduğundan dolayı hayvanlarımız yeterince karınlarını doyuruyorlar. Şu ana kadar yaklaşık 30 tane kuzu ve oğlak dünyaya geldi. Hala kuzulamasını beklediğimiz hayvanlarımız da var.”ifadelerini kaydetti. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir