• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kayseri Kalesi kültür sanatın kalbi olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yapımı devam eden Kaleiçi Kültür Sanat Merkezi'ni ziyaretinde açıklamalarda bulunarak, Kayseri Kalesi’nin, şehrin kültür sanat alanındaki en önemli merkezi olacağı ifade etti.

Kaleiçi'nde devam eden çalışmaları inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Çelik, Kaleiçi Kültür Merkezi'nin kültür yolu projesinin de önemli bir noktasını oluşturacağını belirterek şöyle konuştu: "Yaklaşık 2000 yıllık geçmişi olan kalemizin içerisindeyiz. Bu kale farklı zaman dilimleri içerisinde farklı amaçlar için kullanıldı. Ben bile şu kısa dönemde 3 ayrı zamanını biliyorum. İlk hatırladığım o orta kısmını meyve-sebzecilerin açık pazar yeri gibi kullandığı, kenarda sandalye masaların kiraya verildiği, çerçilerin olduğu bir mekândı. Daha sonra yıkıldı ve orta tarafa genelde sarraf esnafının olduğu, kenarda yine baraka tarzı iş yerlerinin olduğu bir durumdaydı. Bundan da çok rahatsızdık. Önceki belediye başkanımız, önümüzdeki 10 - 20 - 50 yılda geçerliliği olacak ulusal bir proje yarışması açtı. O yarışma neticesinde beğenilen proje tatbik edilmeye başlandı ve sona yaklaşıldı. İnşallah sezon sonuna kadar buradaki inşaat Arkeoloji Müzesi Kale içine taşınacak.”

Kaleiçi Kültür Sanat Merkezi'nin içinde yer alacak bölümlere de değinen Çelik, Arkeoloji Müzesi'nin buraya taşınacağını belirterek, "Zeminin alt kodunda bizim arkeoloji müzemiz yapılıyor. Milattan önce 2000 yıllarından kalan, Kültepe Kaniş Karumu'ndan çıkartılan çok değerli eserlerin, çok farklı tarzlar ve sunum teknikleriyle sergileneceği bir müze yapılacak." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri