• DOLAR 32.518
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2487.99
  • ...
 "Her nüfus başına bir salâvat"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından başlatılan ve her yıl Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen salâvat kampanyası her kesimden rağbet görürken, farklı kurum ve STK`lar da bu kapsamda düzenlemiş oldukları kampanyalarla halkı salâvat çekmeye teşvik ediyor.

Hz. Ömer Cami İmam Hatibi Adnan Azar başlatmış oldukları salâvat kampanyasını cami cemaati ile paylaştıklarını, cemaatle paylaştığı kampanyada hedeflerinin peygamberin Kutlu Doğum haftasına kadar bir milyon 889 bin 466 adet salâvat çekmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Cami içerisinde ve çevresinde astığı afişlerle kampanyayı duyuran Azar, cami cemaatinden, Kadın-erkek, genç-ihtiyar herkesi bu kampanyaya katılmaya davet ederek, “Salâvat denildiğinde Peygamber Efendimizin isminin anılması, kendisinin zikredilmesi ve kendisinin hatırlanması akla gelir. Fakat salâvat sadece dil ile söylenen cümlelerden ibaret değildir. Bizim salâvat kampanyasındaki ana gayemiz O`nun hatırlanması ve hatırlandığı gibi O`nun sünnetinin ihya edilmesidir. Bu yıl müftülükle beraber Antep nüfusuna orantılı olarak “Her nüfus başına bir salâvat” kampanyası başlattık. İnşallah Kutlu Doğum haftasına kadar bu sayıya ulaşmayı hedefliyoruz.”dedi.

“Bizim Peygamberimizi yılın her günü hatırlamamız gerekir”

Salâvat kampanyasındaki amaçlarının Peygamberin (sav) hatırlanması ve O`nun hayatının örnek alınması olduğunu ifade eden Azar, “Buradaki amacımız cami cemaatinin, cami etrafındaki esnaf olsun ve gerek mahalle sakinlerini peygamberimize salâvat çekmeye teşvik etmektir. Ama sadece Kutlu Doğum haftasında salâvat çekmeyi yılın her günü ve her anına yaymaktır. Bizim Peygamberimizi yılın her günü hatırlamamız gerekir. Fakat özellikle kendisinin yeryüzüne teşrif bu haftalarda daha çok O`nu hatırlamalıyız. O`nun ahlakı ile ahlaklanmalıyız. İnşallah bizlerde bu niyetle bir milyon 889 bin 466 adet salâvat çekmeyi hedefliyoruz. Cami cemaatinin görmesi için afişler hazırladık. Başta da söylediğimiz gibi inşallah bizim amacımız sadece salâvatlarla yetinmeme O`nun hayatını, hayatımızın her alanına kendimize rehber edinmemiz ve O`nun yolunda yürümemizdir.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir