• DOLAR 32.6
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2491.072
  • ...
Eliveren,  cinayetiyle ilgili polislerin yargılanmasına devam edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK`lI oldukları iddiasıyla 17 Nisan 1999`da öldürülen, daha sonra örgütle ilişkilerinin olmadığı ortaya çıkan Mehmet ve Yılmaz Eliveren kardeşler cinayeti ile ilgili, dönemin Genç İlçe Emniyet Amiri Ahmet K., komiserler Bülent G., Ahmet Kenan Ç., polisler; Mehmet A., Mehmet Y.`nin yargılanmasına devam edildi.

Sanıkların, 'Tasarlayarak öldürme, tehdit, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' suçlaması ile ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılandıkları davanın, Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen 11. duruşmasına, ölenlerin yakınları ile avukatları ve sanık avukatları katıldı.

Maktullerin yakınları beyan veremedi

Duruşmada tüm yazılı ve sözlü beyanlarını tekrar ettiklerini ifade eden maktullerin Avukatı Abdullah Alakuş,  keşif sonrası düzenlenen bilirkişi raporunda maktullerin öldürüldükleri noktanın krokide gösterilmediğini söyledi.

“Tüm sanıklar yönünden tutuklanmanın şartları gerçekleşmiştir”

Maktullerin maç sonrası alışveriş yaptığı market isminin de yanlış yazıldığını belirten Alakuş, "Rapordaki eksikliklerin giderilmesi gerektiğini, mahkeme heyeti olay mahallini dolaşmıştır, terörist grubun saldırdığı belirtilen mezarlığın bulunduğu bölümün adeta kale mahiyetinde olduğu, ihbarda belirtildiği şekilde 15 kişilik bir terörist grubun burada saldırıya geçmesi halinde aşağıda bulunan kolluk kuvvetlerinin zarar görmemesi hayatın olağan akışına uygun olmadığı anlaşılacaktır. Tüm sanıklar yönünden tutuklanmanın şartları gerçekleşmiştir, sanıkların tamamının tutuklanmalarını, varsa eksiliklerin ikmalini talep ediyoruz. Ayrıca yazılı beyanda bulunduk, ibraz ediyoruz ayrıca bugüne kadar beyanları alınmayan ancak maktullerin yakınları olan ve bizce katılma haklan bulunan yakınları adliye koridorunda hazırdırlar, bunların da dinlenip şikâyetlerinin tespitini talep ediyoruz.” dedi.

İddia Makamı, şikâyet haklarının olduğu belirtilen şahısların ölenlerin yasal mirasçılın olmamaları nedeniyle bu yöndeki talebin reddine karar verilmesini talep ederken, maktullerin yakınları Asiye Eliveren, Hanife Eliveren ve Ahmet Eliveren önceki beyanlarını tekrar ederek, şikâyetçi olduklarını belirtti.

“Müvekkiller kendilerine verilen emir ve talimatları yerine getirmişlerdir”

Sanıklar Bülent G., Mehmet A. ve Mehmet Y.`nin müdafisi Avukat Cem Koçak, çatışmanın nerede yaşandığı konusunda anlaşmazlık olduğunu ifade ederek, “Çatışmaya katılan yaklaşık 10 kişi bulunmaktadır, bunların beyanları alındığı takdirde çatışmanın nerede cereyan ettiği ortaya çıkacaktır. Şikâyetçilerin acısını anlıyoruz, ancak müvekkiller kendilerine verilen emir ve talimatları yerine getirmişlerdir. Olay yerinde birçok silaha ait boş kovan bulunmuştur, yine karşı taraftan ateş edilen 4 farklı silaha ait mermi kovanları bulunmuştur, bunların da olaydan sonra başka terör eylemlerinde kullanıldıkları tespit edilmiştir. Bu hususa ilişkin raporlar da dosyada mevcuttur, şikâyetçi tarafın müvekkiller yönünden tutuklamanın şartlarının oluştuğu şeklindeki beyanları kabul etmiyoruz.” Şeklinde konuştu.

Ahmet K.`nın müdafisi Av. Muharrem Mankır ise, müvekkilinin durumu ile diğer sanıkların durumunun birbirinden farklı olduğunu, o tarihte büro amiri olduğunu ve olay yerinde olmadığını belirterek, “Olay sonrası düzenlenen tutanaklarla da bir ilgisi yoktur. Yine müvekkil ile şikâyetçi taraf arasında iddia edilen para ilişkisine dair hiçbir somut delil yoktur, tutuklamaya yönelik talebin reddini talep ediyoruz.  Yine az önce belirttiğimiz gibi müvekkil olay tarihinde Bürolar Amiri olması itibariyle söz konusu operasyon sırasında emir ve talimat verme yetkisi de yoktur. Ayrıca olayla ilgili tüm sanıklar hakkında disiplin soruşturması yapılmaktadır, buna ilişkin evraklarında dosyaya getirtilmesini talep ediyoruz, ayrıca müvekkilin tutuklanması yönündeki talebin reddine karar verilmesini talep ediyoruz.” dedi.

“Sanıkların tutuklanmasına dair talebin reddine karar verildi”

Dosyayı inceleyen mahkeme heyeti, delillerin büyük oranda toplanmış olması, gelinen aşamada sanıkların kaçacaklarına dair dosyaya yansıyan somut olguların bulunmamasından dolayı sanıkların tutuklanmasına dair talebin reddine karar vererek, duruşmayı 07 Mayıs 2015 tarihine erteledi.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir