• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Botıkalılar ilk Kutlu Doğumu anlattılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çınar ilçesine bağlı Ağaçsever (Botıka) Mahallesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafında ilk kez düzenlenen kutlu doğum etkinliğine köy halkı ve çevre köylüleri yoğun ilgi gösterdi. Programdan sonar ilk kez kutlu doğum etkinliği düzenlemenin sevincini yaşayan Botıka köyü sakinleri duygu ve düşüncelerini İlke Haber Ajansına (İLKHA) anlattılar.

“Dört gözle Nisan ayını bekliyorduk!“

Yılbaşından beridir Nisan ayını dört gözle beklediklerini belirten Botıka köyü sakinlerinden Mücahit Demir, “Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen bu programdan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Köylülerimiz ile hep birlikte bu programı organize ettik. Allah hepsinden razı olsun. Gelen misafirlere yemek hazırladık, çay dağıttık, misafirlerimizi güzel ağırlamak için elimizden geleni yaptık. Program çok güzeldi. İnşallah gün geçtikçe bu tür programlar artacaktır. Biz yılbaşından beridir Nisan ayında yapılacak bu kutlu doğum programını dört gözle bekliyorduk.“ şeklinde konuştu.

“Gençler için çok faydalı olacak“

Özellikle gençler üzerinde bu tür programların etkili olduğunu belirten köy sakinlerinden Hüseyin Demir de, “Köylülerimiz ve bazı STK`ların yardımı ile bu programı gerçekleştirdik. Köyümüzde böyle bir programın gerçekleşmesinden dolayı çok mutluyuz. Bu tür programların özellikle gençlerin üzerinde olumlu yönde etkisi olacağını düşünüyoruz. Peygamberimizin hayatından bahsedildi, salavatlar getirildi. Köylülerimizde programa ilgi gösterdiler, destek verdiler.“ ifadelerini kullandı.

“Damlardan salavatlara eşlik ettiler“

Köylülerin damlardan salavatlara eşlik ettiklerini ifade eden Mustafa Menekşe ise, “Böyle bir programdan, Peygamberimize salavat getirmeden daha güzel bir şey olabilir mi? Köylüler bu programın yapılmasından dolayı çok memnun oldular. İlk defa köyümüzde böyle bir program yapılıyor. Köylüler buraya akın ettiler, hatta birçok köylü damlardan salavatlara eşlik ettiler.“ dedi. (Vedat Aydın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir