• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Lice davası İzmir`de bugün görülecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 1993'te Tuğgeneral Bahtiyar Aydın öldürülmesiyle başlayarak 15 kişinin öldürülmesi ve ilçenin yakılmasıyla sonuçlanan olaylarla ilgili olarak emekli Albay Eşref Hatipoğlu ve Yüzbaşı Tünay Yanardağ hakkında açılan davaya bugün İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi`nde başlanacak.

Hatipoğlu ve Yanardağ hakkında hazırlanan iddianamede Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın devlet içindeki derin güçler tarafından öldürüldüğü ve bunun Lice'nin yakılmasına gerekçe yapıldığı belirtildi.

İlçenin helikopterle tarandığı ve tanklarla evlere ateş açıldığı belirtilen iddianamede operasyonu dönemin Diyarbakır Jandarma Komutanı Eşref Hatipoğlu'nun yönettiği ifade edildi.

Olaylar boyunca tek bir PKK'linin daha ölü veya sağ ele geçirilmediği belirtilen İddianamede dikkat çekici bir diğer bilgi ise, dönemin ilçe yetkililerinin olayların yaşandığı gün herhangi bir PKK'li görmediklerini dile getirerek olaylarla ilgili şüphelere dikkat çekmeleri oldu.

İddianamede dönemin Lice Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy'un şu ifadeleri dikkat çekiyor: "Süper Kobra helikopteri öğleden sonra hatırlayamadığım bir saatte geldi, ne tür bir silahla ateş ettiğini bilemiyorum, ancak helikopterden atışlar yapılmasından sonra bulunduğumuz yer dahi sarsılıyordu. Çatışma sırasında camide ya da bahçesinde teröristlerin bulunduğuna dair hiçbir iz bulamadık."

Bu gün görülmeye başlanacak davada, 22 yıldır gizli kalmış olaylarla ilgili yeni bilgilerin ortaya çıkması bekleniyor.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir