• DOLAR 32.328
  • EURO 35.169
  • ALTIN 2301.724
  • ...

GSO Sani Konukoğlu Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan çalıştaya Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cevdet Akınal, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Necip Kafadar ve çok sayıda  ile davetli katıldı.

Çalıştayda konuşan Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Gaziantep’in Dünya’da ve Türkiye’de önemli bir sanayi kenti olduğuna vurgu yaparak, ”Gaziantep  şu anda 6 milyar dolar ihracatı var ve Türkiye’nin altıncı büyük kenti konumundadır. Eğer biz sanayi ile eğitimi bütünleştiremezsek, eğitimli insanlarla yolumuza devam etmezsek, dünya ekonomisinde geride kalacağımızı düşünüyorum. Mesleki eğitimim mutlaka akademik disiplinle yapılması gerekiyor. İleriye dönük hangi alanlarda kalifiye elemana ihtiyaç var, buna göre okullarımızı dizayn etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Kalifiye eleman yetiştirmenin günümüzde çok zor olduğunu ifade den GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cevdet Akınal da, mesleki eğitim veren okulların öneminin göz ardı edilmemesi gerektiğini kaydederek, “Bu noktada mesleki eğitim veren okullarda ihtiyaç duyulan bölümlerin açılması için, gereken her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu buradan belirtmek istiyorum. Meslek okulları ve özel sektör arasındaki işbirliği ve ilişkilerin güçlendirilerek sanayicilerin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman sıkıntısı çözülebilir. Bu noktada odamız tarafından yürütülen, “Mesleki Eğitim için Oda, Okul ve Özel Sektör İşbirliği Projesi” çok büyük önem kazanıyor.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)