• DOLAR 32.51
  • EURO 34.573
  • ALTIN 2495.679
  • ...
Çınar`ın Botıka Mahallesinde ilk kutlu doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çınar ilçesine bağlı Ağaçsever (Botıka) Mahallesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından ilk kez düzenlenen kutlu doğum etkinliğine köy sakinleri ve çevre köylüleri yoğun ilgi gösterdi.

 Abdullah Tekdal Hoca`nın Kuran`ı Kerim tilavetiyle başlayan program, ilahi sanatçıları Derviş Madsor ve Bilal Güler`in seslendirdiği ilahiler ile devam etti.

 Abdullah Tekdal ve Süleyman Güler`in, Peygamberimizin hayatını kafiyeli bir şekilde anlatan mevlidi şerifi seslendirmesi esnasında katılımcıların uygulandığı gözlendi.

“Eşsiz lider Hz. Muhammed“

Programa konuşmacı olarak katılan  Abdülbari Çelik Hoca, Hz. Muhammed`in eşsiz bir lider olduğunu belirterek, “Bizler emsalsiz bir peygamberin peşindeyiz.  Allah Teâlâ Kur`an`ı Kerim`de,`Ya Muhammed biz senin ismini kendi ismimizde yücelttik` diye buyuruyor. Allah Teâlâ kendi isminden sonra Peygamberimizin ismini söylüyor. Ezanda, kamette, Arafat`ta, tavafta, Mina`da, Medine`de, Safa-Merve`de her yerde Allah`ın ve Peygamberimizin ismi beraber zikrediliyor. İşte bizim Peygamberimiz, liderimiz emsalsiz ve eşsizdir.“ dedi.

“İslam`a sırtını dönenler zelil oldular“

Hz. Muhammed`e sırtını dönenlerin zelil olduklarının altını çizen Çelik, “İslam`ın gelişinden bu güne, kim Peygambere sırtını döndüyse o zelil, rezil, perişan oldu. Kim de peygambere bağlandıysa o da aziz oldu. Bizler Müslümanlar olarak Peygamberimizi takip etmek zorundayız. Hayatımız onun emrettiği şekilde olmalı. Komşuluk ilişkilerimiz, akrabalık ilişkilerimiz İslam`ın belirlediği şekilde olmalı. Yumuşak ve anlayışlı olmalıyız. Resulullah`ı  öğrenmeli ve sünnetini yaşamalıyız. Resullullah zayıf, miskin, fakir, mustazaf ve kölelere hürmet gösteriyor, yumuşak davranıyordu.  Resullullah, şefkat ve merhamet Peygamberi olduğunu belirtiyor.“ şeklinde konuştu.

Kadına aslı değeri İslam veriyor

Peygamberimin kadınlara hürmet gösterdiğini belirten Çelik, “Peygamberimiz bir hadiste şöyle buyuruyor. ‘Ben size yetimlerin hakkını ve kadınlar zulüm ve eziyet verilmesini haram kılıyorum. Hz Resullulah kadına çok büyük bir kıymet veriyordu. Hz Fatıma evine geldiğinde Resulullah Hz. Fatıma`nın önünde kalkarak ona yer veriyor, hürmet gösteriyordu. Bugün sözde kadına hak verdiklerini iddia edenlere, o zaman ders veriyordu.“ ifadelerini kullandı.

Kız çocukları ilahi grubu, seslendirdiği ilahiler ile etkinliğe renk kattı. 

Kerbela Şanlı Hoca da programda yaptığı konuşmada Allah Teâlâ`nın Resulllulah`a büyük bir değer verdiğini belirterek, “Allah Teâlâ bir ayette şöyle buyuruyor; ‘Allah ve melekleri, peygambere salavat getiriyor, Ey müminler sizde Allah`a ve Resulüne salavat getirin.` Allah bizden salavat getirmeyi emrediyor. Bakın kardeşlerim Allah hem kendisi Resululllaha salavat getiriyor, hem de bizden salavat getirmemizi istiyor. İşte Allah Teâlâ, Hz. Muhammed`e ne kadar büyük bir değer vermiş.“ dedi.

“İslam garip geldi, garip gidecek”

İslam`ın her asırda garip olduğunu beliren Şanlı Hoca, “Hz. Muhammed bir hadiste şöyle buyuruyor;‘İslam garip gelmiş, ahir zamanda yine garip şekilde gelecek` buyuruyor.  Bu asrı işaret ederek İslam dininin garip olacağını söyleyerek, cennetin gariplerin olacağını belirtiyor. Sahabeler gariplerin kim olduğunu sorduğunda sünnetimin fesatta olduğu zamanda, sünnetimi uygulayıp, onu diriltenlerin, dünyaya hakim kılmaya çalışanların olduğunu belirtiyor. Bizler inşallah bu asrın garipleriyiz.“ ifadelerini kullandı.

Etkinlik  Abdülbari Çelik Hoca`nın yaptığı dua il sona erdi.(Vedat Aydın-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir