• DOLAR 32.586
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2430.04
  • ...
Abbas: Gazze`yi de vurun!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Skandal sözler, Suudi Arabistan'ın ABD desteğiyle Yemen'e yönelik düzenlediği askeri operasyonun masaya yatırıldığı Mısır'daki Arap Birliği'nin 26. Genel Zirvesi'nde sarf edildi. Arap Birliği üyesi ülkeler tarafından Yemen'e düzenlenen saldırıya kimsenin karşı çıkmamasından cesaret alan ve kaos ortamından istifade ederek Gazze'deki Hamas yönetimine karşı hasmane tutumunu yeniden gösteren Abbas, “Umuyorum ki Arap ülkeleri Yemen'de izledikleri politikayı, iç çatışmalar ve ayrılıklardan acı çeken Filistin, Suriye, Libya ve Irak gibi ülkelerde de uygular” ifadelerini kullandı.

Abbas'ın skandal açıklamalarından bir gün önce de Filistin liderinin Dini İşler Müsteşarı Mahmud el-Habaş, Suudi Arabistan'ın öncülüğünde Yemen'de başlatılan “Kararlılık Fırtınası” operasyonunun, Gazze'yi de kapsamasını istemişti. Abbas yönetiminden art arda gelen açıklamalar Hamas tarafından sert dille kınanırken, Gazzelileri de sokağa döktü. Hamas ve İslami Cihad hareketinin çağrısıyla Gazze'nin kuzeyindeki Cabalya Mülteci Kampı'nda protesto gösterisi düzenlendi.

Eyleme katılan Hamas liderlerinden Muşir el-Mısri, Gazze'yi yenmek isteyenlere merhamet edilmeyeceğini, “İsrail Başbakanı Benyamin Netahyahu'ya merhamet edilmediği gibi Abbas'a da merhamet gösterilmeyeceğini” söyledi. Abbas'ın daha önce Gazze'yi “isyancı bölge” olarak tanımladığını, halkına karşı dünyayı kışkırttığını, halkı aleyhine İsrail'le çalıştığını ve “Gazze'yi vuracak Ortak Arap Gücü'yle” tehdit ettiğini belirten Mısri, Fetih'e “Filistin milli çizgisinin dışında” olarak tanımladığı Abbas'ın açıklamalarından uzak olduğunu ilan etmesi yönünde çağrıda bulundu.

Ajanslar

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir