• DOLAR 32.574
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2500.453
  • ...
Vali Işın, Ağrılı işadamları ile bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul’da Ağrı-Der ve Sancaktepe Ağrılılar Derneği’nin iki ayrı organizasyonunda Ağrılı iş adamları ile bir araya gelen Ağrı Valisi Musa ışın, “Ağrı’da görev yapıyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Nasip olursa sizlerle birlikte güzel hizmetler gerçekleştirmeyi düşünüyorum. Temennim; buradan gittiğimde dualarla ayrılmamdır” diye konuştu.

Ağrı’nın bir yol haritasına ihtiyaç duyduğunu belirten Vali Işın, “Her alanda ciddi potansiyele sahibiz. Bunların doğru kullanılması için bir Master Kalkınma Planı oluşturmamız lazım. Böylece hangi sektörde yol alınması gerektiğini ve öncelikle atılacak adımları belirleyebiliriz. Bu konu ile ilgili bir çalışmamız var. Ama kaybedecek zamanımız da yok. Devlet olarak üstümüze ne düşüyorsa yapacağız. Hemşerilerimizden de bu konu da katkı sunmalarını bekliyoruz. Ağrı’nın birlik beraberliğe ve insana yönelik yatırıma ihtiyacı var” dedi.

Vali Işın, “Öncelikle eğitimsizliği yenmemiz lazım. Ağrı’da fiziki olarak çok iyi durumdayız. Ama fiziki değişimler tek başına eğitimin kalitesini arttırmaya yetmiyor. Ağrı’da derslik başına düşen öğrenci sayısı ortalama 30 ve birçok ile göre daha iyi durumda. Ailelerimizin eğitime bakış açısı değişmeli ve gereken önemin verilmesi gerekiyor. Ataması yapılan öğretmenlerin en az 3 yıl aynı yerde görev yapması gerekiyor. Eğitimin önündeki engelleri ortadan kaldırmak ve sorunlarla topyekûn mücadele etmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

Ağrı’da yapılan yatırımlara da değinen Vali Işın, “Ben hizmet etmeye geldim. Bizim işimiz bizden hizmet bekleyen insanlarladır. Benim işim fakir fukara ve garibanla, benim işim yoksulla benim başka kimseyle işim olmaz. Yaptıklarım ve yapacaklarımla bana Allah razı olsun densin yeter. Durumum yok diyen, hastayım diyen, okuyamıyorum diyen gelsin yakama yapışsın. Çünkü acınız acım, neşeniz neşemdir. Aksi takdirde her bir kişinin vebali boynumdadır ve benden sorulur. Yeter ki biz bir olalım, kardeş olalım, birbirimizi sevelim. Yüce kitabımızda Mümin’ler ancak kardeştir diyor. Bizim inancımız bize kardeşliği emrediyor. O zaman bize düşen sevmek ve birlikte insanlık için çalışmak, üretmektir” şeklinde konuştu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir