• DOLAR 32.378
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.01
  • ...
Bozdağ: Hutbe Sistemi Değişecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mevcut uygulamayı “sakat” olarak nitelendiren Bozdağ, “İşin doğrusu, demokratik ülkelerde bütün hutbelerin imamlar tarafından mahallindeki durumlar dikkate alınarak hazırlanması. Bu konudaki çalışmayı da başlatacağız” dedi.

Plan Bütçe Komisyonu’nda Diyanet İşleri Başkanlığı ve TİKA’nın bütçesi görüşüldü. Başbakan Yardımcısı Bozdağ bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Bozdağ hutbe hazırlama sistemiyle ilgili soru üzerine, “2007 yılında genelgesiyle iller ve mahallince hazırlanmakta. Sadece Ankara Kocatepe cami hutbesi Başkanlıkça hazırlanmakta” dedi. Bozdağ, şunları söyledi: “İşin doğrusu demokratik ülkelerde bütün hutbelerin imamlar tarafından mahallindeki durumlar dikkate alınarak hazırlanması. Bu konudaki çalışmayı da başlatacağız. Herkesin kendi hutbesini kendisinin hazırlaması, o işi bilmeyen birinin de orada görev yapmaması lazım. Gelecek yıl bütçe görüşmelerine geldiğimizde böyle bir sakat bir uygulamanın da tarihe karışacağını ifade etmek istiyorum” dedi.

-8 YILDA 4 BİR PERSONEL YATAY GEÇİŞ YAPTI-


Bozdağ milletvekillerinin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ihtiyaçlarına karşın personelin diğer kurumlara geçmesiyle ilgili soruya son 8 yıldaki rakamları açıklayarak yanıt verdi. Bozdağ’ın verdiği bilgiye göre KHK sonrası sözleşmeli iken kadroya geçen Diyanet Personeli sayısı 12 bin 106 oldu. 1 Ocak 2003’ten bugüne Diyanet İşleri Başkanlığına 29 bin 113 personel alındı. Başka kurumlara geçen personel sayısı 4 bin 299 oldu.

Bakan Bozdağ, başka kurumlara geçişlerine onay verilenlerin büyük kısmının üniversitede öğretim üyesi, öğretmenlik gibi nedenlerle ayrıldıklarını belirterek, “2003’ten bu yana imam hatip mezunlarından 466 kişi, lise mezunlarından 6 kişiye, 4 yıllık ilahiyatla ilgili fakülte mezunlardan 2 bin 293 kişiye, diğer fakültelerden bin 400 kişiye onay verilmiş. Bunların eleştirilmesini yadırgadım. Bunlar ülkenin eşit vatandaşıdır. Elde ettikleri başarılara sahiplerse doğal haktır” dedi. CHP İstanbul milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Bakan Bozdağ’ın bu sözleri üzerine, “Kimsenin hakkını yeyin demiyoruz” karşılığı verdi. Bakan Bozdağ da, “Kimsenin hakkını yemiyoruz” cevabı verdi.

Bakan Bozdağ Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan başka kurumlara geçmek isteyenlerin başvuru sayısının da 21 bin 96 olduğunu bunlardan 4 bin 299’una da onay verdiklerine de dikkat çekti.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir