• DOLAR 32.538
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2490.568
  • ...
MAZLUMDER İstanbul Şubesi yeni başkanını seçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MAZLUMDER İstanbul Şubesi`nin 11. Olağan Kongresi Zeytinburnu Kültür Merkezi`nde gerçekleştirildi. MAZLUMDER İstanbul Şubesi üye ve gönüllülerinin katılımıyla gerçekleşen kongrede 12. dönem yönetim kuruluna Ramazan Beyhan`ın bulunduğu liste seçildi.

Sunuculuğunu Yusuf Öcalan`ın yaptığı programda sinevizyon gösteriminin ardından MAZLUMDER İstanbul Şube 11. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Sarıyaşar açılış konuşmasını yaptı.

Çözüm sürecinin arkasındayız

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal yaptığı konuşmada, çözüm sürecinin arkasında olduklarını, bu sürecin bir takım kurumlara ve kurumların ihdası tartışmalarına ve seçim sürecine heba edilmemesi gerektiğini vurguladı. Suriye halkının haklı ve meşru taleplerinin, baskıcı Esed rejimi tarafından dikkate alınmadan bu talepleri dile getirenlerin terörize edilmesi, katledilmesi ile Suriye`de büyük bir kaos yaşandığını söyleyen Ünsal, “Suriye`de 300 bine yakın insan hayatını kaybetti, 5-6 milyon insan da ya ülkelerinde ya da başka ülkelerde dünyanın en büyük trajedilerinden birini yaşıyor. Bu savaşın bir mezhep savaşına doğru gittiğini ise üzülerek seyrediyoruz.” diyerek Yemen`deki güncel olayları da değerlendirdi.

Konuşmaların ardından başkanlığını Av. Cüneyt Toraman`ın yaptığı Divan`ın kurulmasıyla MAZLUMDER İstanbul Şubesi üyeleri yeni dönem yönetim kurulu için oylarını kullandılar. Kongrenin sonunda 12. dönem yönetim kuruluna Ramazan Beyhan`ın bulunduğu liste seçildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir