• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Toprak günü yürüyüşüne siyonist ateşi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde, İsrail ile Gazze'yi ayıran tel örgülerin yakınında "Filistin Toprak Günü" dolayısıyla  gösteri düzenleyen Filistinli gruba, İsrail askerleri tarafından ateş açıldı. Olayda Filistinli bir genç bacağından yaralandı. 

Yaralı genç olay yerine gelen ambulansla Han Yunus kentindeki bir hastaneye kaldırıldı ve tedavi altına alındı.

İsrail ordusundan ise olaya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Nablus'ta 20 yaralı

İsrail askerleri, Nablus'un Huvvara beldesindeki yürüyüşlere de gaz ve ses bombalarıyla müdahale etti. Filistinlilerin taş ve boş şişelerle karşılık vermeye çalıştığı olayda yaralanan 20 kişi ve gazdan etkilenen onlarca Filistinli hastanelere kaldırıldı.

Yürüyüşe katılan Filistinli Halk Direniş Komiteleri Koordinatörü, Abdullah Ebu Rahme AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Burada topraklarımızı çalan ve bundan memnuniyet duyan işgalcilere karşı halkımızın direncini göstermek için bulunuyoruz. İşgalcilere burada kalacağımızı ve planlarını gerçekleştiremeyeceklerini söylüyoruz" dedi.

İsrail'in baskıcı tutumu neticesinde Filistin sokaklarında tansiyonun yükseldiğini vurgulayan Rahme "Yaşadığımız her gün toprak günüdür" diye konuştu.

Kudüs'te 4 gözaltı

Atlı ve yaya askerler, Kudüs`ün Eski Şehri`ne açılan Şam Kapısı ve Salahaddin caddesinde "Toprak Günü" dolayısıyla gösteri yapan Filistinlilere ses bombalarıyla müdahale etti. Müdahaleye direnen 4 kişiyi gözaltına alan İsrail askerleri, eylemcilerin ellerindeki en büyük Filistin bayrağına da el koydu.

İsrail güçlerinin, Doğu Kudüs`te evlere düzenlediği baskınlarda da 10 Filistinli gözaltına alındı.

Toprak Günü nedir?

İsrail, 30 Mart 1976'da Filistinlilere ait yüzlerce dönüm araziye el koymuştu. Filistin halkı, olayı protesto etmek için genel grev düzenlemiş, protesto gösterilerine katılan Filistinlilere İsrail askerleri tarafından ateş açılması sonucu 6 kişi ölmüş, yüzlerce kişi yaralanmıştı.

Bu nedenle her yıl 30 Mart'ta ''Toprak Günü'' etkinlikleri düzenleyen Filistin halkının bu davranışı, İsrail işgaline karşı direnişin göstergesi olarak nitelendiriliyor.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir