• DOLAR 32.528
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.104
  • ...
ASÜ'de  5. Geleneksel Bursiyer Buluşması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

IC Vakfı tarafından düzenlenen programa, Vakıf Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Dinçer, Genel Sekreter Ali Balkis, daire başkanları, eski ve yeni bursiyer öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Dr. Meral Dinçer, öğrencilere Vakfı tanıtan bir sunum yaptı.

Vakfın bu güne kadar 10 bin öğrenciye burs sağladığını belirten Yrd. Doç. Dr. Dinçer, bu yıl da 326’sı Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitende öğrenim gören öğrenciler olmak üzere toplam 640 öğrenciye burs verildiğini aktardı.

Dinçer, şöyle konuştu: “IC Vakfı üniversitenin altyapı ve fiziki yapısını gerçekleştirmiş olmasına rağmen, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi idari yapı olarak bir devlet üniversitesi statüsündedir. Fakat burada birlikte sayın idarecilerimizle güzel bir sistem oturtmaya çalıştık. Bir anlamda vakıf destekli bir devlet üniversitesi olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu nedenle üniversite yöneticilerine bize kapılarını açtıkları ve bizimle işbirliği yaptıkları için çok teşekkür ediyoruz.”

Bursiyer buluşmasında Üniversite hakkında bilgi veren Genel Sekreter Ali Balkis, yapılan yatırımlardan önemli bir kısmını IC Holding ve IC Vakfının üstlendiğini söyledi.

Balkis, “IC Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı sayın İbrahim Çeçen’in üniversitemiz için yaptıkları saymakla bitmez. Üniversitemize şu ana kadar yapılan 250 trilyonluk yatırımın önemli bir kısmını IC Vakfı üstlenmiştir. Bu konuda kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ancak tüm bu yatırımların yanında, Rektörümüz başta olmak üzere, yönetim kadromuzun vefakar çalışmaları da göz ardı edilemez” diye konuştu.  

İshakpaşa Sarayı dış görünümündeki bölgenin en büyük kongre merkezi inşaatı ile İslami İlimler Fakültesi ve Patnos Mühendislik Fakültesi binalarının da tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Balkis, “Üniversitemiz, merkez kampüsten ibaret değil. İlçelerimizde de çok değerli iş adamlarımız ciddi yatırımlar yapmakta. Doğubayazıt,  Patnos, Taşlıçay ve Eleşkirt’te de aynı titizlikle çalışmalar tamamlanmak üzere. Bu bağlamda işadamlarımızın kendi memleketlerine özellikle de eğitime yaptıkları katkılardan dolayı minnettarız.” dedi.

Toplantıya katılan TRT spikerlerinden Fulin Arıkan, Ağrı’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Böyle muazzam bir üniversitede olduğunuz için çok şanslısınız. Çünkü benim memleketimde bir iş adamı çıkıp da bir üniversite kuralım ve çocuklarımız burada okusun demedi. Gençlerin hayatlarına dokunan insanlar her zaman karşımıza çıkmıyor.” şeklinde konuştu.

Arıkan, doğru iletişimin nasıl kurulabileceğini, bu noktada beden dilinin ne kadar etkili olduğuna dikkat çeken keyifli bir sunum gerçekleştirdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir