• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Fethullah Gülen`in masonluk belgesi çıktı iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstihbarat servisleriyle ilişkisi 50 yıl önceye dayanan Gülen`in Mason olduğu da belgeleriyle ortaya kondu. 1967`den itibaren Mason locası ile ilişkiler kuran Gülen hem “üstün hizmetlerinden dolayı” Taltif Madalyası almış, hem de 1975`de “gizli yemin töreni” ile Büyük Mason Mahfili`ne girmiş. 17-25 Aralık Darbe Girişimi`nden eli başarıya ulaşamayan  Gülen`in Masonluk geçmişi, onun Türkiye`de sistemi ele geçirmek için 50 seneye yaklaşan girişimlerini de belgeleriyle ortaya koydu.

CHP`li mason kefil olmuş

Habere göre; “1969 yılında Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Locası tarafından üstün hizmetleri karşılığı taltif madalyası ile ödüllendirilen Gülen, 1975`de ise Türkiye Büyük Mason Mahfili`ne gizli yemin töreniyle girmiş. Cenaze namazını kıldırdığı CHP`li Kasım Gülek`in mektubuna göre, ‘her Masonun rüyası` olan en büyük madalyaya da ulaşan Gülen`den, locadaki arkadaşları da oldukça memnun. Gülen, dönemin Tenis Eskrim ve Dağcılık Kulübü`ndeki ‘kardeşler sofrası`na ‘tuz ve ekmek paylaşmak` için muntazaman katılmış.”

Gülen biraderi küstürmeyelim

İlk belge, Kasım Gülek`in 16 Temmuz 1967 tarihinde, Mason Locası`na Fethullah Gülen`in de aralarında bulunduğu bazı ünlü isimler için yazdığı mektup. Gülek`in mektubunda hem sitem hem de Masonluk birkaç gruba ayrılmaya başladığı için yaptığı özeleştiriler yeralıyor: “Saygıdeğer KK” (KK: kardeşler) sözüyle başlayan mektup şöyle: Birtakım yan fikirlerle destekleyip kamufle edilen bu şiddetli ihtiras Türk masonluğunu ikiye hatta üçe bölmüş, bir kısım arkadaşlarımızı Ş.K., A.Ş., Fethullah Gülen, A.D., Z.E., K.T., V.K. ve T.K. biraderleri küstürmüşlerdir. Bu arkadaşlarımızın büyük locadan en büyük madalya aldıkları unutulmaktadır. Üstün hizmet madalyasına sahip olmak her masonun rüyasıdır.” 25Mart 1975`te hazırlanan bir başka belgede ise Gülen`in Türkiye Büyük Mason Mahfili`ndeki ‘Tekris Yemini` var

MASONLARDAN MADALYA ALMIŞ

Gülen, Mason locasında o kadar başarılı oluyor ki, taltif madalyası bile kazanıyor. 17 Temmuz 1969 tarihli belge de PDY`nin başı Gülen`in Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Locası tarafından taltif madalyası ile ödüllendirilmesini belirtilirken, belgenin üst kısmında “Arayış Muh: Lo:” şeklinde bir ibare, sayı kısmında ise “116” yazıyor. Paralel örgütün yayın organları ise, Gülen`in mason teşkilatına üyeliği ve ilişkisiyle ilgili belgeler konusunda savunma yapmakta zorlandı. Zaman Gazetesi, belgelere iki teknik noktada eleştiri yaparak tetmin olmadıklarını yazdı.

SİZİN BİLDİĞİNİZ ÇEVREDEN DEĞİLİZ

Gülen`e en yakın isimlerden biri olan Latif Erdoğan “Fethullah Gülen`in 45-50 yıllık bir proje olduğu ortada. Artık onun dine ihanetini konuşacağız” dedi. Gazeteci Fatih Altaylı da  2000 yılında  Fethullah Gülen`le bir diyaloğunu şöyle yazmıştı: “Gülen`e ‘`Bu, yapılanma açısından masoniktir`` dedim. Yüzüme uzun uzun baktı.  Sonra kendi adamlarına döndü ve ‘`Masonların kötü bir şey yaptığını kim söyleyebilir`` dedi.  ‘`Sizin çevreler masonları pek sevmez`` dedim.  ‘`Biz o çevrelerden değiliz`` dedi.

yenişafak

Bu haberler de ilginizi çekebilir