• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
KPSS mağdurları savcılığa başvurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS - Sivas'ta, 2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) usulsüzlükler nedeniyle mağdur olduğunu belirten 10 kişi, savcılığa dilekçe verdi.

Dilekçelerini vermek üzere Sivas Adliye Sarayı'na gelen 10 kişi adına basın açıklaması yapan Ahmet Duman, savcılığa dilekçe vererek haklarını aramak istediklerini belirterek, "Bu usulsüzlükleri yapan ve hakkımızı yiyen kişi veya örgütlere tepki göstermeyi üzerimize borç biliyoruz" dedi.

Dilekçelerini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Sivas Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edeceklerini belirten Duman, "Hakkımızı yiyenlerden hesabın sorulması imkanını kaçırmamak adına mağdur arkadaşlarımızı davaya müdahil olma dilekçeleriyle tavır sergilemeye davet ediyoruz. Bu kirli örgüte, bu topluluğa hakkımızı dünya ve ahiret helal etmiyoruz" diye konuştu.

Duman, şunları söyledi:

"Tercih yaptığımız halde atamalarımız yapılmadı, atamalar çok yüksek puanlarla yapıldı. 2010 yılından beri gelen bir üzüntümüz var. Bu insanların birer defa bu sınava girerek ve çok yüksek puanlar alarak bu sınavları geçtiklerine şahidiz. Eksikliği bugüne kadar kendimizde arayıp daha fazla emek harcadık ama eksikliğin bizde olmadığını, bu sınavlarda şaibelerin döndüğünü gördüğümüzde bugün kendimizi çok daha farklı hissediyoruz. Bu hakkı aramak adına Ankara'da başlatılan soruşturmaya Sivaslı gençler olarak katkı sağlamak istiyoruz. Haklarımızı bu örgüte, kirli yollu oluşuma helal etmiyoruz."

Mağdur edilmiş kişileri açılacak davalara müdahil olmaya davet eden Duman, "Bu dilekçeleri vererek sürece destek olmak istiyoruz" dedi.

Duman ve beraberindeki 9 kişi, şikayet dilekçelerini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Sivas Cumhuriyet Başsavcılığına verdi. 

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir