• DOLAR 32.385
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2325.822
  • ...
Bingöl`de `Algı Operasyonları ve Kürt Meselesi” semineri verildi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı ve Medya Tanıtım Başkanı Abdurrahman Cens, Bingöl`de  “Algı Operasyonları ve Kürt Meselesi” adlı bir seminer verdi.

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen seminer, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

HÜDA PAR  Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Fuat Sönmez, programda kısa bir selamlama konuşması yaparak, “Hür Dava partisi Bingöl Gençlik kolları olarak, hak yolunda halka hizmet” şiarıyla yola çıkmış bulunuyoruz.”dedi.

Sönmez, amaçlarının gençler arasında İslami muhabbeti; bilgiye, marifete, tanımaya, tanışmaya, bilmeye, anlamaya ve yaşamaya dönüştürmek olduğunu belirterek, “Günümüz dünyasında medya üzerinden oluşturulan algı operasyonları dehşet verici boyuta ulaşmıştır. ‘Medya, size zalimi mazlum, mazlumu da zalim gösterebilir.` diyen Malcolm X`in bu noktaya yıllar önce dikkat çekmesi elbette önemlidir. Bu gün gelinen nokta da değişik ve kirli odakların elinde olan medyanın mazlumu zalim, haklıyı haksız, karayı da ak gösterme çabaları dikkatlerden kaçmamaktadır. Müslümanlar olarak bizler, bu algı operasyonları oyunlarının farkında olmalı ve ihtiyatlı düşünmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Ardından HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, “Algı Operasyonları ve Kürt Meselesi” konusu üzerine bir seminer vererek, modern yüzyılı 'Enformasyon yüzyılı' olarak nitelendirdi.

Cens, “İşte bu gün televizyonlarda o reklamlarda gördüğünüz ya da haber bültenlerinde rastladığınız veya köşe yazarlarının yaptığı, inandırmadır. Yani birilerini pazarlamadır. Algıyı yapan aslında halkla ilişkilerdir. Dikkat ettiyseniz birçok kurumun bünyesinde halkla ilişkiler müdürlüğü vardır. Siyasi partilerin de halkla ilişkiler başkanlığı vardır. Partinin mesajını halka aktarır." dedi.

Algı yönetimi ve ikna Mühendisliği nedir?

Algı yönetimi ve ikna Mühendisliği hakkında bilgiler veren Cens, “Niye ikna mühendisliği deniliyor? Matematikte formüller vardır. Siz o formüllerle giderseniz kesin ve net sonucu alırsınız. Propaganda yöntemleri vardır. Eğer bunlar yerli yerinde zamanında uygulanırsa insanların buna kanması inanması mutlaktır, kesindir ve mutlaka o sonucu alacaktır. O yüzden buna ikna mühendisliği de deniliyor. Toplum mühendisliği de deniliyor. Başarılı algı yönetimi operasyonları deyince aklımıza iki tane büyük örneği geliyor. 11 Eylülde Amerika`da İkiz Kule saldırıları vardı. İkiz Kule saldırılarından sonra ne yaptı Amerika, büyük bir şok yaşamıştı.  Dünya nezdinde itibarı gitmişti. Kendi ülkesinde saldırıya uğramıştı. Ne yaptı, dünyayı teröristlerden kurtarmak için 'bebeklerin katili' diye lanse ettiği Müslümanları, teröristle eşdeğer kıldı. Bütün dünyayı ikna etti, inandırdı. Küresel medyanın yardımı ve katkısıyla çok geçmeden Afganistan`ı işgal etti.”  diyerek konu hakkında örnekler sundu.

“İmralı` üzerinden algı operasyonu yapılıyor”

Neden Abdullah Öcalan`a ismiyle değil de  'İmralı' olarak hitap edildiğini anlatan Cens, ilginç tespitler sunarak şunları ifade etti: “Herkes İmralı diyor. Bu ne zaman İmralı'ya dönüştü. Abdullah Öcalan ne zaman eşittir İmralı oldu. Bu oyunun farkında mısınız? 2011`den beri Abdullah Öcalan denilmiyor, İmralı deniliyor. Şahsen benim İmralı deyince beynimde oluşan dört tarafı suyla çevrili yeşil güzel bir ada, aklıma hiç bebek katili birisinin orda olduğu, hiç kendi adamlarından ‘15 bin kişiyi infaz ettim` diyen biri gelmiyor. Güzel bir ada geliyor aklıma, niye böyle oldu? Yanlışlıkla mı oldu? Kesinlikle yanlışlık yoktur ve bu pazarlamanın içinde hükümet de vardır. Bakın 2011`den belir İmralı deniliyor. Abdullah Öcalan denilmiyor. Abdullah Öcalan denildiği zaman insanın aklına terör geliyor, öldürülen 40 bin insan geliyor. Abdullah Öcalan deyince negatif bir çağrışım var. İmralı deyince pozitif olmasa da nötr, yani his yok. İşte bunların hepsi algıdır.”

“PKK-HDP için şu an müthiş bir pazarlama yapılıyor”

“PKK/HDP için şu an müthiş bir pazarlama yapılıyor.” diyen Cens, “Kürt Siyasi Hareketi deniliyor.  PKK ve HDP için gerçekten Kürt siyasi hareketi midir? Kürt siyasi hareketi ne anlama geliyor? Bütün Kürtlerin siyasi mücadelesini sürdüren anlamına geliyor. Öylemidir? Değildir. Sadece PKK mi vardır? Hayır,  bunu kim pazarlıyor; bazı TV kanalları ve yazarlar. PKK`yi o seviyeye getirmek için bir PKK`liden daha fazla çalışıyorlar. İşte bu bir algı operasyonudur.  Bizim için PKK, militarist, sosyalist Kürt hareketidir. Evet, bir Kürt hareketidir ama bütün Kürtlerin siyasi tek temsilcisi değildir.  Kürtlerin hepsinin temsilcisi konumuna getiriliyor. Bunlar pazarlama yöntemleridir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir