• DOLAR 32.471
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2477.684
  • ...
AB'den STK'lara 11 Milyon Euro hibe desteği verilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından Türkiye ve Avrupa Birliği’nde (AB) faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları (STK) arasındaki diyalogların güçlendirilmesi amacıyla, geliştirilen ‘AB ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu-IV Projesi’ kapsamında sivil toplum kuruluşlarına yaklaşık 11 milyon Euro hibe desteği sağlanacak.

Diyarbakır  Valiliği AB Daimi Temas Noktası tarafından yapılan açıklamada, AB Bakanlığı’nca; Çevre, Enerji, Tüketicinin ve Sağlığın Korunması, Adalet, Özgürlük ve Güvenlik, İş Kurma Hakkı ve Hizmet Sunumu Serbestisi, Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu, İşletme ve Sanayi Politikası, Tarım ve Balıkçılık ile Eğitim hibe programları adı altında sivil toplum kuruluşlarına yaklaşık 11 milyon Euro hibe desteğinin sağlanacağı belirtildi.

Hibe programlarına Türkiye’de faaliyet gösteren ve uygunluk kriterlerini karşılayan kuruluşlar başvurabileceği gibi, AB üye ülkelerinde faaliyet gösteren uygun başvuru sahipleri de başvuru yapabilecek.

Bununla birlikte, programın yapısı gereği Türkiye’den başvuru yapacak kuruluşların AB üye ülkelerinden en az bir kuruluş ile ve benzer şekilde AB üye ülkelerinden başvuru yapacak kuruluşların da Türkiye’den en az bir kuruluş ile ortaklık kurarak başvuru yapması gerekiyor. Hibe programları kapsamında yaklaşık 75 projeye hibe desteği sağlanması öngörülüyor. Proje başına sağlanacak hibe desteği en az 50 bin en fazla 150 bin Euro şeklinde olacak.

Açıklamada hibe programlarına ilişkin teklif çağrılarının 24 Şubat - 4 Mart 2015 tarihleri arasında yayınlandığı ve program hakkında ayrıntılı bilgi ve başvuru rehberlerinin www.siviltoplumdiyalogu.org, http://www.ab.gov.tr/, http://www.yereldeab.org.tr/ ve http://www.mfib.gov.tr/index.php internet sitelerinde yer aldığı belirtildi.

Hibe  programlarına son başvuru tarihlerinin ise şöyle olacağı belirtildi, Çevre, Enerji, Tüketicinin ve Sağlığın korunması hibe programları 25 Mayıs 2015, Eğitim, Adalet, Özgürlük ve Güvenlik, İş Kurma Hakkı ve Hizmet Sunumu Serbestisi hibe programlarının 1 Haziran 2015, Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu, İşletme ve Sanayi Politikası ve Tarım ve Balıkçılık hibe programlarının ise 5 Haziran 2015 tarihinde sona ereceği belirtildi.

Hibe programları ile ilgili bilgi almak amacıyla Valilik Proje Koordinasyon Merkezi’nde bulunan AB Daimi Temas Noktasına başvurulabilecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir