• DOLAR 32.322
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2282.01
  • ...
ATT ve Paramediklere Temel Modül eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği bünyesinde düzenlenen eğitimler teorik ve pratik olmak üzere iki kısımda verildi.

İl Sağlık Müdür yardımcısı Dr.Mehpare Altay, Acil Hekimliği Sertifika Programı Temel Modül Eğitimi kapsamında verilen eğitimleri çok iyi değerlendirip bilgilerinin tazelenmesi için bu eğitimlerin faydalı olduğuna değindi.

Dr.Altay, (ATT) Acil Tıp Teknikeri ve Paramediklerin kılık kıyafetlerine dikkat etmelerini ve resmi kıyafetlerle vakaya çıkmaları konusunda işini ciddiye alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

İl Sağlık Müdürlüğü eğitim salonunda düzenlenen eğitimin, teorik kısmında Göğüs Ağrılı Hastaya Yaklaşım, Şok ve Sıvı Uygulamaları anlattı. Hasta ve Taşıma Teknikleri, Diyabetik ve Travmalı Hastaya Yaklaşım, Obestetrik ve Hasta Zehirlenmelerinde Acil Yaklaşım gibi birçok konularda eğitim verildi.

Eğitimcilere on üzerinden on veren kursiyerler Üniversite ve Sağlık Meslek Lisesinde verilen eksik bilgilerden dolayı birçok konuyu eksik olarak bildiklerini belirterek burada verilen eğitimin ve eğitmenlerin başarısıyla beş gün içerisinde detaylı bir şekilde eksikliklerimizi gidermiş olduk dediler. Verilen eğitimle Eğitim sonunda kursiyerler sınava tabii tutularak başarıları ölçüldü.

İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen eğitime il sağlık müdür yardımcısı acil sağlık hizmetlerinden sorumlu Dr. Mehpare Altay, eğitimcilerden Dr. Emre Yılmaz, Dr. İbrahim Hakkı Sağol, Sağlık Memuru Ümit Şanlı, Paramedik Yunus Akıncı katıldı. Sağlık çalışanlarının yoğun katılım gösterdiği eğitim, düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir