• DOLAR 32.533
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2429.155
  • ...
`Katliamda Öcalan`ın çağrısı etkili oldu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi, Kobani bölgesinin IŞİD işgalini bahane ederek sokağa dökülen ve aralarında Yasin Börü ile arkadaşlarının da bulunduğu kişileri katledenlere yönelik hazırlanan iddianameyi kabul etti. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianamesinde 18 yaşından küçük 6 şüpheli için 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianamede, 6-7 Ekim 2014'te PKK/KCK'nın gençlik yapılanması içerisinde faaliyet gösteren kişiler tarafından güvenlik güçleri ve kamu kurum kuruluşlarına yönelik taşlı, molotofkokteyli, havai fişekli ve basınç etkili parça tesirli el yapımı patlayıcı ve silahların kullanıldığı birçok saldırının gerçekleştirildiği yer aldı.

Olayların başlamasında, HDP Merkez Yürütme Kurulu, PKK/KCK ve İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'ın yapılan görüşme sonrasında yaptığı açıklamaların etkili olduğu vurgulandı. Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesi olayına ilişkin otopsi raporunun da yeraldığı iddianamede, maktullerin vücudunda çok sayıda kesici ve delici alet yaralanmasının saptandığı kaydedildi. Börü'nün vücudunda öldürücü 15 bıçak yarası, bir de mermi çekirdeği, Dakak'ın vücudunda ise 22 kesici alet yarası ile bir mermi çekirdeği tespit edildiğini belirten savcılık, Gökguz'un vücudunda da öldürücü nitelikte 20 kesici alet yarasının bulunduğunu vurguladı. Güneş'in vücudunda da çok sayıda kesici, ezici ve delici alet yaralanmasının belirlendiği, maktulün vücuduna bir de silah mermi çekirdeğinin isabet ettiği belirtildi.

İddianamede, olay sonrası bulunan mermi çekirdeği ve kovanların kriminal incelemesinde, 23 Ekim 2012'de Bağlar Polis Merkezi'nde güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırı eyleminde ele geçirilen 6 kovanla uyumluğu olduğunun belirlendiği, iki olayda kullanılan silahın ele geçirilemediği kaydedildi. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nce önümüzdeki günlerde yargılanmalarına başlanacak 18 yaşından küçük tutuklu 6 sanık hakkında 4'er kez 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' ve bir kez de 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma' suçundan 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce bir süre önce kabul edilen iddianamede de 26'sı tutuklu 34 sanık hakkında 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istenmişti.

"Halkımız(!) direnmek zorundadır"

Hatırlanacağı üzere, 6 Ekim'de İmralı'da PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşen kardeşi Mehmet Öcalan, Kobanê ile ilgili sorulan soruya, Abdullah Öcalan'ın "Kobane'deki insanlarımız sonuna kadar direnecekler. IŞİD'in olduğu yerde ve Kürtlerin yaşadığı bölgede nerede bir IŞİD varsa sonuna kadar direnilecek. Sonuna kadar direneceğiz. IŞİD'e hiçbir taviz verilmeyecek. IŞİD yapay bir örgüttür. IŞİD'i destekleyen devletler veya hükümetler veya insanlar bu IŞİD yarın onlara da büyük bir sorun olacaktır. Hangi ülke IŞİD'i destekliyorsa en büyük zararı o ülkeye verecek. IŞİD'e sonsuza kadar direneceğiz. Halkımız direnmek zorundadır" değerlendirmesinde bulunduğunu aktarmıştı.

(Kaynak: Yeni Şafak)

Bu haberler de ilginizi çekebilir