• DOLAR 32.333
  • EURO 35.167
  • ALTIN 2313.164
  • ...
SON DAKİKA
Kimse kendini üniversitelerin sahibi olarak görmeye kalkmasın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Öğrenci Birliği, ODTÜ Mescit Topluluğu tarafından ODTÜ Caminde düzenlenen Muhammed Emin Yıldırım`ın konuk olduğu ‘Asrı Saadetten Günümüze Gençlik` konulu programa katılmak isteyen öğrencilerin yüzleri maskeli kimi çevreler tarafından saldırıya uğramalarını kınadı.

AÖB`e tarafından yayımlanan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Bilindiği üzere olaylar, 23 Mart günü sabah üniversiteli kız öğrencilerin Çad`da su kuyusu açılmasına yardım amaçlı İHH standını açmaları üzerine, stantta duran öğrencilerin, ODTÜ`de konuşlanan ve adeta kendilerini ODTÜ`nün hâkimi gibi gören çeteler tarafından fiziki ve sözlü tacize uğramaları ve gördükleri şiddet neticesinde standı kaldırmak zorunda kalmaları ile başlamış. Yine aynı günün akşamı ODTÜ Mescit Topluluğu tarafından ODTÜ Camii`nde düzenlenen, Muhammed Emin Yıldırım`ın konuk olduğu ‘Asrı Saadetten Günümüze Gençlik` konulu program, kendini ODTÜ`nün kadim sahibi olarak gören; kerameti kendinden menkul, yaşadığı toprakların ruhundan bihaber olan bu zihniyet tarafından, provoke edilmek istenmiştir. Önce programın yapıldığı camiye saldırılmış, akabinde Müslüman gençlere saldırılmak istenmiştir.”

“Üniversiteyi kontrol etmek, babalarının çiftliği gibi yönetmek isteyen çetelerin…”

Müslüman gençlerin duyarlı ve sağduyulu yaklaşımının bir çatışmanın yaşanmasını engellediği belirtilen mesajın devamında, “Programın bitimi sonrasında hazımsız davranan bu provokatörler, adeta sürek avı başlatarak, programa katılan bazı öğrencileri takip ederek, yalnız yakalayıp darp etmişlerdir. Bununla da yetinmeyip bıçak çekerek, tehditler savurarak, telefonları gasp ederek iyice ileri gitmişlerdir. Ayrıca programa katılan öğretim görevlisini tartaklamış ve hastanelik etmişlerdir. ODTÜ içerisinde bu yaşananlar ilk değildir. Daha önce de benzeri tahammülsüzlükler yaşanmıştır. Üniversiteyi kontrol etmek, babalarının çiftliği gibi yönetmek isteyen çetelerin, kendilerinden başka ve kendilerinden izinsiz herhangi bir düşüncenin örgütlenmemesi için şiddet, iftira dâhil her türlü mekanizmayı işlettiği bilinmektedir.” denildi.

“ODTÜ`de ayaklarının altındaki zeminin kaydığını düşünen bu karanlık taife, Müslüman gençlere yönelik provokatif saldırılarda bulunmaktadırlar”

Müslüman gençlerin tüm üniversite ve diğer alanlarda faaliyette bulundukları gibi ODTÜ`de de faaliyetlerine devam edeceklerinin vurgulandığı mesajda, “Bu saldırı olayında da sanki saldırgan kendileri değilmiş gibi mazlum edebiyatı yaparak İslam`a ve Müslümanlara karşı birliktelik çağrılarında bulunmuşlardır. ODTÜ`de ayaklarının altındaki zeminin kaydığını düşünerek çığırtkanlık yapan bu karanlık taife Müslüman gençlere yönelik provakatif saldırılarda bulunmaktadırlar. Müslüman gençler tüm üniversite ve diğer alanlarda faaliyette bulundukları gibi ODTÜ`de de faaliyetlere ve İslam`ın güzelliklerine insanları davet etmeye devam edeceklerdir. Bu anlamda bunu engellemek isteyen, üniversiteleri kontrol altında tutmak isteyen, öğrencilere baskı yapan, şiddete başvurarak başka düşüncelere hayat hakkı tanımayan anlayışların deşifre edilmesi ve bu anlayışlarla mücadele edilmesi için ülkemizdeki insanları duyarlı olmaya çağırıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Yayımlanan basın açıklamasının sonunda şu mesaj verildi: “Saldırgan çeteler unutmasın ki bu saldırılar bizleri inanç değerlerimizden bir adım bile geri attıramaz. Kendinize başka uğraşlar bulun. Anadolu Öğrenci Birliği olarak ODTÜ`deki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ilan ediyor, kardeşlerimize yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir