• DOLAR 32.511
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2432.432
  • ...
Mazıdağı`nda Kur`an Okuma ve Siyer yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mazıdağı ilçesinde, Anadolu İmam Hatip Liseleri Arası ‘Genç Seda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması` düzenlendi.

Mimar Sinan İlkokulu konferans salonunda düzenlenen yarışmaya, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Vasi Ete, Mazıdağı ilçe Milli Eğitim Müdürü M. Zeki Atalay ve Mazıdağı Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Haşim Üre katıldı.

Program Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Rıfat Ablay'ın Kur`an tilaveti ile başladı. Kur`an tilavetinden sonra kısa bir konuşma yapan Mazıdağı Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Haşim Üre, Kur`an`ın eşsiz bir belagat ve üsluba sahip olduğunu belirterek, “Kur'an-ı Kerim, okunması ibadet sayılan tek kitaptır ve her yönü ile insanlığa gönderilmiş bir kurtuluş rehberidir.” dedi.

Kur`an okuma ve dinlemenin amacının hidayete erişmek olduğunu dile getiren Üre, “Allah'ın, kitabında indirdiği hayat yolunu benimseyip ona uymaktır. Yani başka bir ifadeyle dinlenen, okunan kitabın bir yaşam biçimine dönüşmesidir.” ifadelerini kullandı.

Mazıdağı Anadolu İmam Hatip Lisesini tanıtan kısa bir sinevizyon gösteriminin ardından Mardin ve ilçelerinden toplam 11 okulun katıldığı yarışmaya geçildi.

Yarışmada Mardin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hikmet Sarıca 1`inci, Derik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi M. Şeymus Direçi 2`nci,Mazıdağı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi M.Taha Aksel ise 3`üncü oldu.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri verilirken, yarışmaya katılan diğer öğrencilere katılım belgesi verildi. Program, yarışmada 1`inciolan Mardin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hikmet Sarıca`nın Kur'an tilaveti ile son buldu. Programdan sonra Mazıdağı Anadolu İmam Hatip Lisesini yemekhanesinde programa gelenlere yemek ikram edildi.

Öte yandan aynı saatlerde Ufka Yolculuk'un ülke genelinde kültür yarışmaları kapsamında üçüncüsünü düzenlediği “İdeal İnsan Son Peygamberin Hayatı (s.a.v.) Siyer Sınavı, Mazıdağı Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirildi.  (Süleyman Tuna - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir