• DOLAR 32.548
  • EURO 34.904
  • ALTIN 2478.84
  • ...
Esma`nın Annesi ve Abisine Hapis
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mahkeme, Tora Cezaevi'nde göz altına alındığı sırada 'yetkililere zorluk çıkardıkları' gerekçesiyle gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed El-Biltaci'nin eşi Sena ve oğlu Enes Biltaci'ye 6 ay hapis cezası verilmesine hükmetti.

Savcılık, Aralık 2013'te başkent Kahire'deki Tora Cezaevi'nde tutuklu bulunan Biltaci'yi ziyaret etmek istedikleri sırada 'Yetkililere zorluk çıkarmak' suçlamasıyla gözaltına alınan eşi ve oğlunun kefaletle serbest bırakılmasına karar vermişti. Kahire Ceza Mahkemesi ise bu kararı kaldırarak Muhammed Biltaci'nin eşi Sena ve oğlu Enes'i 6 ay hapse mahkum ettiğini duyurdu.

2013'te Mısır'ın ilk meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve yönetimine karşı gerçekleştirilen askeri müdahalenin ardından, Mursi destekçileri Rabiatü El-Adeviyye Meydanı'nda toplanmıştı. Aynı yılın Ağustos ayında polisin halkın üzerine ateş açması sonucu bine yakın kişi hayatını kaybetmişti. Bu süreçte Rabia meydanında bulunan Muhammed Biltaci'nin kızı Esma, silahla başından vurularak şehid edilmişti.

CİHAN

Bu haberler de ilginizi çekebilir