• DOLAR 32.589
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2507.951
  • ...
'Kişisel ve Kurumsal Gelişim ve İhale Mevzuatı' Eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Türkiye Belediyeler Birliği ve Bingöl Belediyesi iş birliğinde 28-29 Mart 2015 tarihleri arasında belediye personeline yönelik “Kişisel ve Kurumsal Gelişim ve İhale Mevzuatı Eğitimi’ programı düzenlendi.

Belediye personellerinin kurumsal ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, motivasyonlarını artırmak, bilgi ve görüş alışverişi sağlamak amacıyla düzenlenen eğitime; Bingöl Belediyesi, İlçe ve belde Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri ve Birim Müdürleri hazır bulundu.

Programın ilk oturumunda, Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Muharrem Çetin tarafından katılımcılara, ‘Etkili İletişim ve Güzel Konuşma’ topluluk önünde sunum yapma, konuşma ahengi, düzgün nefes alıp verme, ses tonunu ayarlama, karşıdakini etkileme konularında bilgi verildi.

İletişimin, bilgi, düşünce, tutum ve davranışların ortak semboller aracılığıyla, insanlar, gruplar, kurumlar, kuruluşlar veya daha geniş ölçekte toplumlar arasında değiş tokuş edildiği bir süreç olduğunu belirten Çetin, “Karşınızdakini iyi dinleyin, dinlermiş gibi yapmayın. İnsanların şikayetlerini, eleştirilerini, övgülerini dile getirebilmelerini kolaylaştırın; bunları analiz edin ve yanıtlayın. Kuruma karşı bağlılığı, sadakatini teşvik edin. Hatalarınızı kabul edin.” dedi.

TBB Destek Hizmetleri Müdürü Halil İbrahim Azak, ‘Kamu İhale Mevzuatına Giriş’ 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun kapsamı, temel ilkeleri, istisnaları ile ihalelere katılamayacak olanlar konusunda sunum yaptı.

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Enver Aydoğan, ‘Beden Dili ve Kişisel İmaj’ bedeni etkili kullanma, duruş, daha iyi ifade tarzı oluşturma, Karşıdakileri hareketlerine göre tanıma ve analiz etme, daha kontrollü hareket etme, karakter tahlili konularında bilgi verdi.

İçişleri Bakanlığı İç Denetim Birim Başkanı Tahir Tekin ise, 5393 ve 5216 sayılı Kanunlar ile diğer kanunlarla belediyelere verilmiş görev ve sorumluluklar ile yetki ve imtiyazları konularında katılımcılara bilgiler verdi.

Eğitim boyunca, ‘Etkili İletişim ve Güzel Konuşma, Kamu İhale Mevzuatına Giriş, Beden Dili ve Kişisel İmaj ve Belediyelerin Görev ve Yetkileri’ konularında katılımcılara seminer verildi.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir