• DOLAR 32.386
  • EURO 35.122
  • ALTIN 2326.454
  • ...
Faili Meçhul Davasına Devam Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Duruşma nedeniyleDiyarbakırAdliyesi çevresinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Adliye çevresi bariyerlerle kapatılırken, adliye binasına gelmek isteyenler 4 ayrı arama noktasından geçirildi. Diyarbakır 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar, Emekli Albay Cemal Temizöz, Cizre eski belediye başkanı Kamil Atak. PKK itirafçıları ve JİTEMüyesi olduğu iddia edilen Abdulhakim Güven, Adem Yakin, Hıdır Altuğ ve diger sanıklar Kukel Atak ile Temer Atak ile sanık ve mağdur avukatları hazır bulundu.

ATAK’TAN İDDİA

Duruşmada, Cizre Eski Belediye Başkanı Kamil Atak, terör örgütü PKK’nın eylemlerini hatırlatarak, savcılarınKCKile anlaşarak kendileri hakkında iddianame hazırladığını ileri sürdü. Bu şok suçlama karşısında Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz sinirlendi. Yılmaz, “Sen ne diyorsun Kamil Atak, savcıların KCK’yla iddianame hazırlamak ne demek” diyerek onu Atak’ı azarladı.

AVUKAT TEHDİT EDİLDİ

Kamil Atak, duruşma salonundaRamazanDalmış’a “Onu tanıyorum. Elim iki yakasındadır. O iki bulutun arasına girse de onu bulacağım” şeklinde tehdit edince Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz, araya girerek, “Birilerini tehdit edemezsin” dedi. Bunun üzerine Avukat Dalmış ayağa kalkarak, “BeniCemal Temizözhedef gösteriyor. Bana kursun sıkabilirler. Ama kimse benim burnumu kıramaz, tokat atamaz. Başıma gelecek en ufak bir şeyde Cemal Temizöz’ü sorumlu tutuyorum” dedi.

ATAK İTİRAF ETTİ

Beşir Bayar’ın öldürülmesi olayıyla ilgili olarak “Beşir Bayar teröristtir. Ailemi öldürmüştür. Savunmayın. Öyle olursa böyle olur. Kana kan. Ben neden yaptığımı biliyorum ama Temel (Temel Atak) suçsuzdur” dedi.

SEN ÖLDÜRDÜĞÜN TARİHLERİ İYİ BİLİYORSUN

Sanık sandalyesinde söz isteyen sanık Adem Yakin, bazı kişiler hakkındaki ölüm tarihlerini bile bazıları iyi bilmiyor” diyerek Avukatlara sataştı. Avukat Serkan Eren, yerinden kalkarak, “Sen öldürdüğün tarihleri iyi biliyorsun” diye tepki gösterdi. Bu tartışmayı Menderes Yılmaz engelledi.

Mağdur Avukatı Veysel Vesek, 1994 yılında öldürülen Ramazan Elçi’yle ilgili cesedinin bulunduğu tahmin edilen yerde kazı yapılması ve çıkarılan kemiklerden DNA testi yapılmasını talep etti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYOR

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 104 sayfalık iddianamede Sanıklardan Cemal Temizöz’ün 9, Kamil Atak`ın 7, Tamer Atak’ın 2, Adem Yakin`in 7, Hıdır Altuğ’un 3, Fırat Altın’ın (Abdulhakim Güven) 6, Kukel Atak`ın ise bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi talep ediliyor.

STAR GAZETESİ

Bu haberler de ilginizi çekebilir