• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
Haçlı Batı kültürünün `kep atma töreni` kaldırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Pendik`te İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tüm özel ve devlet okullarına gönderilen yazı ile mezuniyet törenlerinde kep atma ve cüppe giyme uygulamasına son verildi. Batı asimilasyonuna karşı gelerek kültür ve geleneklerine bağlı kalan Müslümanları sevindiren kararın gerekçesi ise “Öğrencilerin değer karmaşası ya da çatışması yaşamalarına fırsat vermemek” olarak açıklandı.

Söz konusu yazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Otluoğlu tarafından 16 Mart`ta tüm özel ve devlet okullarına gönderildi.

Müdür Otluoğlu imzasıyla okullara gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Okullarımız, çocukların ilgi ve yeteneklerini geliştirmelerine fırsat sağlayan, zihinsel gelişmelerinin yanında yüksek ahlak ve karakter sahibi, milli ve insani değerleri benimsemiş bireyler yetiştirilmesi gereken mekânlar olmak durumundadır. Bu sebeple, öğrencilerimizin okul içi ve okul dışı sosyal ve kültürel faaliyetlerinin, eğitimin genel amaç ve temel ilkelerine uygun gerçekleştirilmesi, öğrencilerimizin bu tür faaliyetlerde yapılan uygulamalarla değer karmaşası ya da çatışması yaşamalarına fırsat verilmemesi gerekmektedir.”

Kültürel anlamda isabetli bulunan karar yazısında yapılacak mezuniyet törenlerinin okul idarelerinin alacağı tedbir çerçevesinde yapılması gerektiği vurgulanarak şu ifadeler kullanıldı:

“Bu nedenle okullarımız tarafından yapılacak olan yıl sonu gösterisi veya mezuniyet töreni\gecesi faaliyetlerin okul idaresi ve aile birliklerinin işbirliği ile okul idarelerince gerekli tedbirleri alması suretiyle yapılması, programın hazırlanmasında gerek kıyafet gerekse diğer harcamalar bakımından velileri ekonomik yönden sıkıntıya sokacak uygulamalardan kaçınılması, kep ve cüppe giyilmemesi gerekmektedir."

'AMAÇ BATI KARŞITLIĞINI TEŞVİK'

CHP'ye yakınlığı ile bilinen Eğitim Sen'in 5 No`lu Şube Başkanı Mehmet Aydoğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada 4+4+4 eğitim sisteminin Batı karşıtlığını teşvik ettiğini söyledi. Aydoğan, bu kararların çağdaş ve laik eğitimin sembolik değerlerinden uzaklaştırma amacıyla getirildiğini iddia etti.

Bilindiği gibi Hristiyan Katolik ruhban sınıfı geleneklerine dayanan akademik eğitim mezuniyet törenindeki cüppe giyme ve kep atma uygulaması Türkiye'de de öğrencilere bir hayal ve ideal olarak empoze edilmeye çalışılıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir