• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
TEMA Vakfı 'Dünya Su Günü' için Bismil'de yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Bismil Şubesi, Dünya Su Günü dolayısıyla ilçede ‘Susuz hayat olmaz’ sloganıyla yürüyüş düzenledi.

Bismil belediyesi önünde toplanan TEMA üyesi bir grup, Dicle nehrine kadar yürüdü. Grup üyeleri yürüyüş sırasında "su doğadır", "su gıdadır" ve "su sağlıktır" . “susuz hayat olmaz” gibi sloganlar atarak, "hayat suda başladı suyla devam ediyor", "su yoksa hayat da yok" ve "toprağa saygı" yazılı   dövizler taşıdı.

Bismil TEMA şube başkanı Engin Akyol, Bismil’de ilk defa yapılan etkinlik   ile ilgili yaptığı açıklamada,  “Amacımız halkta ‘Dünya su günü’ farkındalığı yaratmak ve susuz bir dünyanın olmayacağını vurgulamaktır. Su bizim için her şeyden önemlidir. Kendimiz, çocuklarımız ve geleceğimiz için sularımıza sahip çıkmamız  gerekir. Bu gün bizim için değerli olan Dicle nehrinin ıslah edilmesi, etrafının yem yeşil edilmesi gerekir. Bu gün   dereler ve nehirlerin etrafı yemyeşil iken  bizim insanlarımız neden farklı bir yere gidip piknik yapsın?  Amacımız, buradaki   Dicle nehrimize geleceğimiz için   sahip çıkmak ve farkındandık yaratmak. Bugün dünya su günü anlam ve önemi için bir yürüyüş düzenledik. Böyle bir farkındandık yaratmak için yürüyüş yaptık inşallah insanlarımız için bir ışık yakmış olmuşuz. İnşallah bundan sonra da bizim insanımızda buna yönelik bir adım olur. Amacımız budur. “ dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir