• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mardin Federasyonundan tanıtım toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçe merkezinde bulunan bir alış veriş merkezinin düğün salonunda yapılan yemekli toplantı salonunda gelen misafirler için üzerinde Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice hoş geldin yazılı afiş asılırken Mersin, Trabzon, Ankara, Diyarbakır ve birçok ilden gelen misafirlerin yanı sıra Dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen ve birçok davetli katıldı. Gelen misafirlere acı kahve (mırra) ikram edildi.

Yapılan programda Trabzon spor yetkilileri beraberlerinde getirdikleri 4 mevsim yeşil kalan sevgi ağacını takdim etti.

 Programda açılış konuşmasını Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter yaptı.

Öter konuşmasında,  kardeş Karadeniz STK’larının katılımlarından dolayı teşekkür ederek şunları söyledi:

“ Dünya’da ve Türkiye’de Sivil Toplum Kuruluşlarının öneminden yola çıkarak, 2011 yılında Kızıltepe ilçemizde aktif olan derneklerimizle bir araya gelip Sivil Toplum Kuruluşları Platformunu oluşturduk. Amacımız dayanışma ruhuyla STK’lar arası işbirliğini geliştirmek ve vatandaşlarımız arasında kardeşlik, sevgi ve dayanışma bilinci ile  kültürünü geliştirmektir. 30 yıldan fazla süren çatışmaların neticesinde 40 binden fazla insanımızın hayatını kaybettiği bölgemizin ve ülkemizin geleceğini tehdit eden şiddet ortamı, demokratik açılımının devamı ile çözüm sürecinin sağlıklı işleyip bir an önce olumlu sonuçlanması için, Sivil Toplum Kuruluşu olarak üzerimize düşen her türlü görevi yaptık ve her zaman yapamaya devam edeceğiz. Suriye’deki savaş nedeni ile göç edenlere ev sahipliği yaptık. Kobani’ye giderek akabinde imkanlarımız ölçüsünde yardımlarımızı gönderdik. 2014 yılında sınırlarımızı genişleterek Mardin ve ilçelerini kapsayacak şekilde sivil toplum alanında daha etkili hizmet için STK platformumuzdaki gönül bağlarımıza resmi bir düğüm atarak Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonunu kurduk.”  

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve STK’lar adına bir konuşma yapan Ahmet Kürekçi ise,“Dillerin ve dinlerin ortak medeniyeti,  tarihin medeniyeti, insanlığın medeniyeti güzelliğin medeniyeti ve barışın kardeşliğin medeniyeti Mardin’de olmaktan, Kızıltepe’de olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Mardin’de Trabzon sevgisi var, Karadeniz sevgisi var. Çünkü biz Mardin’iyle Edirne’siyle Diyarbakır’ıyla  Muş’u ve Artvin’i ile aynı çatının altında aynı geminin içindeyiz. Bu kardeşlik, bu güzellik, bu beraberlik süruru içerisinde mutlaka Türkiye’nin önü daha güzel olacak. Elbette çözüm süreci çok önemli ama, bundan daha önemlisi, bizim birbirimizi anlamamız,  birbirimizi tanımamız lazım. Ben istiyorum ki Trabzon’daki insanlar gelip Mardin’i görsün. Mardin’in tarihi ile buluşsun. Midyat’a, Nusaybin’de, Kızıltepe’de buluşsun. Çünkü buralar çok güzeldir. İki gündür biz burada her gittiğimiz yerde ayrı bir güzellik görüyoruz, her esnaf bize kahvesini içiriyor, çayını içiriyor, muhabbetini yapıyor. Bu olağan üstü güzel bir şey. Bu çok güzel bir sevgi. Bu sevgiye tanık olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Mardin ile Trabzon spor sevgi köprüsü oluşmuşsa, biz şampiyon olmuşuz. Zaten Mardin spor da şampiyon olmuş. Trabzon spor da şampiyon olmuştur.” diye konuştu.

Programda bir konuşma yapan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ise Sivil Toplum Kuruluşlarının öneminden bahsederek şunları söyledi:

“Sivil Toplum Kuruluşları devletin nüfuz edemediği, belki yetişemediği sosyal yardımlaşma ve dayanışmaya ihtiyaç duyulan sağlık ile ilgili sorunlarda, eğitim ile ilgili sorunlarda, devletin en büyük yardımcısı konumundadırlar. Sivil Toplum Kuruluşları bir araya gelmek suretiyle güzel işlere liderlik ve önderlik yaptıkları  gibi, devlet idarecilerinin kamunun hatalı işlerinde, kamu adına iyileştirme noktasında halkın sesi olmaktadırlar.”  

Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir