• DOLAR 32.315
  • EURO 35.082
  • ALTIN 2279.999
  • ...
Mazlum Der Van Kongresinde usulsüzlük ve tehdit iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mazlum Der Van Şubesi 9`uncu olağan kongresine, mevcut yönetim tarafından yapıldığı iddia edilen usulsüzlükler ile sonradan üye yapılan ve birçoğu mevcut başkan Yakup Aslan`ın yakını oluğu ileri sürülen şahısların, muhalif gördüklerine karşı tehditleri damgasını vurdu.

Seçim öncesi 120 kişi olarak ibraz edilen üye listesinin, Divan Kuruluna 174 kişi olarak sunulması salonda gerginliğe yol açarken, Divan Kuruluna yapılan itirazlar ve Karar Defterinin incelenme talebi sonrası ortaya çıkan bilgiler, seçim öncesi Yakup Aslan yönetiminin yaptığı iddia edilen usulsüzlükleri ortaya çıkardı.

Yeni üyelerin yüzde 60`nin soyadı“Aslan”

Kongrenin hemen öncesi yapıldığı ve farklı kalemlerle kayıtların alelacele işlendiği ortaya çıkan üye kayıtlarında birkaç gece içerisinde 54 kişinin usulsüzce üye olarak kaydedildiği, yeni üyelerin yüzde 60`nin soyadlarının ise Aslan olduğu dikkatlerden kaçmadı.

Yakup Aslan`a karşı olmak “Kürt halkına düşman” olmakmış

Yapılan usulsüzlüklere itiraz eden ve bundan dolayı kurulun reddini talep edenlere tepki olarak bir konuşma yapan Mazlum Der Van Şubesi mevcut başkanı Yakup Aslan ise, yapılan itirazlara karşı adeta salona küfür yağdırdı.

Konuşmasında kendisine itiraz eden ve yeni bir liste ile seçime girenleri AKP yanlısı, AKP uşağı, şerefsizler, ahlaksızlar, komplocular, Kürt halkı düşmanı ve Kürt halkının karşısında olmakla itham eden Aslan`ın bu tahrik edici konuşmasına rağmen muhaliflerin tepki vermemesi ve kanunlar çerçevesinde itirazlarını yaparak süreci ilerletmeye çalışmaları olası bir provokasyonun da önüne geçti.

Kendisinin iki yıldır Kürt halkına her alanda hizmet ettiğini ve Kürt halkının menfaatleri için hizmet etmeyenlerin kendisine karşı durduğunu iddia eden Yakup Aslan`ın PKK/HDP ile bu zihniyete yakın STK`larının tamamına yakınını davet edip İslami hiçbir STK`ya davetiye dahi göndermediği öğrenildi.

“Üyeliklerinin devam etmesini talep ettiler”

Mazlum Der üyelerini faaliyetlere katılmamakla suçlayan Aslan`a cevap veren üyeler ise her üyenin bil fiil faaliyetlerde çalışma gibi bir mecburiyetinin olmadığını, başkanın da bu güne kadar kendilerini hiçbir faaliyet için davet etmediğine dikkat çekerek davet edilmeleri durumunda faaliyetlere iştirak edeceklerini söyledi.

Faaliyetlere katılmayışın bahane edilerek kendilerine haber verilmeden üyeliklerinin iptal edilmesinin kanunen de suç olduğunu belirten üyeler, üyeliklerinin devamı için de talepte bulundular.

"Üyelerin yüzde 60`ı salonu terk etti”

Yapılan konuşmalar sonrası Divan Kurulundan, oyların imza ile kayıt altına alınarak kullanılmasına yönelik yapılan talebin geri çevrilmesi sonrası, seçimi protesto ederek salonu terk eden ve geneli İslami kimlikli şahıslardan oluşan üyeler,  yapılan seçimlerin usulsüz olduğunu ve kendilerinin salondan çıkmasıyla üyelerin yaklaşık yüzde 60`nın salonu terk ettiğini söyledi.

“Seçimi oldubittiye getireceklerdi ancak olmadı”

Yaşananlar ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan bir üye, tüm bu yaşananlara tepki göstererek, “Mazlum Der tüzüğüne göre üyelerin Kongreden 15 gün önce bir gazetede yayımlanan bir ilanla Kurula çağrılması gerekir. Fakat bu kurala uyulmadığı gibi seçim öncesi üyeler hiçbir şekilde uyarılmamış, genel kurul toplantısına davet edilmemiştir. Bizim de 2 gün öncesinden haberimiz oldu. Onlar, açıkçası bunu da beklemiyorlardı. Ancak bizler 2`inci bir liste ile karşılarına çıktık. Kendilerine muhalif gördükleri üyelerden gizli olarak bu seçimi yapmaya çalıştılar. Bir oldubittiye getireceklerdi ancak olmadı.” ifadelerini kullandı. 

“Bu durum Mazlum Der tüzüğüne aykırıdır”

Kongrenin başından bu yana usulsüzlüklerin yaşandığını ve öncesinde karar defterinde yapılan usulsüzlüklerin ise açık suç teşkil ettiğini belirten bir diğer üye ise, hukuki olarak karar defterinde yaşanan oynamaların değerlendirilmesi durumunda bu yaşanan usulsüzlüğün hukuktaki karşılığının “Evrakta Sahtecilik” suçu olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Karar defterinde yaptığı bu usulsüz oynamalardan dolayı Yakup Aslan hakkında evrakta sahtecilikten dava açılabileceği gibi yüz kızartıcı bu suçtan dolayı ceza alması da muhtemeldir. Bizim çıkışımızla birlikte salonun yarısından fazlası salonu terk etti. Bu terk edişten sonra katılım sayısı yetersiz olmasına rağmen Divan Kurulu yasadışı olarak katılımı yeterli saydı ve seçimi tamamlamaya çalıştılar. Bu durum Mazlum Der tüzüğüne de aykırıdır.” şeklinde konuştu.

Muhalif görülen üyeler tehdit edildi iddiası

Görgü tanıklarının ifadelerine göre muhalif olarak addedilen ve üstü kapalı bir şekilde üyelikten çıkarılmaya çalışılan bazı kişilerin Genel Kurul toplantısının yapıldığı alana gelen bazı şahıslarca ölümle ve Yakup Aslan`a oy vermemeleri durumunda sonlarının iyi olmayacağı şeklinde tehdit edildiği iddia edildi.   (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir