• DOLAR 32.367
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.236
  • ...
Batman`da 2015`in ilk “Kutlu Doğum” etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Batman Koordinatörlüğüne bağlı Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) tarafından Kuyubaşı (Cegeluye) Köyünde 2015 yılının ilk “Kutlu Doğum” etkinliği düzenlendi.

İlk defa Kuyubaşı Köyünde yapılan Kutlu Doğum etkinliğine köy sakinleri tarafından yoğun ilgi gösterildi. Etkinlik, Molla Ramazan Biçer`in okuduğu Kur'an-ı Kerim i ile başladı. 

“Peygamberimizi ashap gibi sevmeliyiz”

Okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından programın açılış ve selamlama konuşmasını köy imamı Adnan Aslan Kürtçe yaptı.

Peygamber Efendimizin biz Müslümanlar için bir örnek olduğunu söyleyen Aslan, Peygamberimiz için yapılan etkinliklere her Müslüman`ın eşlik etmesi gerektiğini belirtti.

Peygamberimiz için yapılan etkinliklerin insanların uyanışına vesile olduğunu vurgulayan Aslan, “Bu etkinlikler Peygamberimizi tanımamıza vesile oluyor. Bu etkinliklerde emeği geçenlere Allah mükâfatlarını kat kat versin. Yaptığımız hiçbir amel Allah katında boşa gitmiyor. Peygamberimizi ashap gibi sevmeliyiz. İnsanların Allah`tan uzaklaştığı bu asırda ve insanların hayatlarının neredeyse tamamının dünya sevgisi olduğu bu zamanda bizler sevimizi Peygambere verirsek işte o zaman kıyamet gününde Peygamberimizden şefaat isteyebiliriz.” dedi.

 

Açılış konuşmasının ardından Köy-Der Rehber Mevlit Grubunun Kürtçe mevlidi ile devam eden etkinlikte, Hira-Der kız ilahi grubu ile Köy-Der ilahi grubunun birbirinden güzel seslendirdiği ilahilerle okundu.

İlahilerin ardından Molla Ramazan Biçer, Kürtçe bir konuşma yaptı. Biçer, konuşmasında Peygamberimizin hayatından kesitler aktararak, Peygamberimizin ümmeti için iki miras bıraktığını söyledi. Biçer, bunlardan bir tanesinin Kur`an ve diğerinin de sünneti olduğunu hatırlattı.

“PeygamberimizinKur`an ve sünnet olan emanetini alırsak aziz oluruz”

Biçer, “Eğer ki bizim hal ve hareketimiz, ahlakımız, terbiyemiz, örf ve edebimiz, aile yaşantımız bize emanet edilen Kur`an ve sünnet gibi, İslam`a göre olursa işte o zaman biliniz ki hem dünyada, hem de ahirette muvaffak oluruz. Birbirimize karşı şefkatli oluruz ve aramızda kin ve nefret kalmaz. Fakat bizler eğer ki, Kur`an-ı ve sünneti terk edersek ahlakımız, edebimiz, aile yaşantımız, örf ve âdetimiz, gelenek ve göreneklerimiz İslam`a göre olmazsa aramızda şefkat ve rahmet kalmaz. Aramıza kin ve nefret girer, zelil oluruz. Allah`ta dünyada üzerimize büyük bir azap gönderir. Bugün bakıyoruz ki, tüm İslam coğrafyasında zulümler yapılmaktadır. İslam ümmeti bugün perişandır. Sebebi ise, Kur`an-ı ve Peygamberimizin sünnetini terk etmemizdendir. Eğer ki aziz olmak istiyorsak, şeref sahibi olmak istiyorsak ve Allah katında kıymet sahibi olmak istiyorsak Kur`an ile amel edip Peygamberimizin ahlakını kendimize örnek yapmamız gerekir. Bize en güzel örnek ve metotpeygamberimizdir. Onun emanetlerini alırsak hem dünyada ve hem de ahirette aziz oluruz.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından ilahilerin seslendirildiği etkinlik, yapılan dua aile son buldu.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir