• DOLAR 32.536
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2493.399
  • ...

VAN - Hükümetin 2012 yılı için düşündüğü yüzde 3 + 3`lük asgari ücret zammı asgari ücretle çalışan vatandaşların tepkisini çekti.

 

Hükümetin bu tavrıyla kendilerini dikkate almadığını belirten asgari ücret çalışanı Abdurrahman Dinçer, "Hükümet bu tavrıyla resmen bizimle alay ediyor" ifadelerini kullandı. Dinçer, "Ben asgari ücret çalışanı olduğum için devletin tanıdığı hiçbir haktan faydalanamıyorum. Dolayısıyla sigortalı olmam bana bir yük olmaktan öteye gitmiyor. Sigortalı olmayanlar kömürünü valilikten alalı 3 ay oldu. Ben bu soğuğa rağmen hala kömürümü alabilmiş değilim. Beni çöpten kalorifer külünden kömür közü toplamaya mahkum bırakanlar utansın" diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Ben Bir Aile Geçindirmek Zorundayım
Bu güne kadar çocuklarının kendisinden harçlık bile isteyemediğini dile getiren Dinçer, Ayda 658 TL para alıyorum. Bu paraya yüzde 3 zam vererek benden 4 öğrenci yetiştirmem ve okutmamı isteyenlerin acaba kaç günlük harçlıklarıdır bu para. Benim bir aile geçindirmek zorunda kaldığım bu paraya acaba onların bir akşam yemekleri gelir mi? Bu mu sosyal adalet. Bunu düşünsünler. Bu 658 TL`yi alacağım diye günde 12 saat çalışıyorum. Diyeceğim tek şey, insaf yahu…" diyerek yetkililerin daha insaflı olmaları gerektiğine işaret etti.

 

Bu Konuda Daha Duyarlı Olmanızı Beklemek de Bizim Hakkımız
Başbakana seslenen Dinçer, "Sayın başbakan, bu gün bizim bu sıkıntıları çekmemizin size ağır gelmesi lazım. Takdir edersiniz ki Allah, bizi yönetenler olarak sizden hesap soracak. Ben bu gün, bu parayla geçinemiyorsam ve sıkıntı çekiyorsam buna engel olmak ve beni bu sıkıntıdan kurtarmak sizin göreviniz. Biz, adalet deyince aklımıza gelen Hz. Ömer`den bunu öğrendik. Bu konuda daha duyarlı olmanızı beklemek de bizim hakkımız" dedi.

 

Dinçer, son olarak yetersiz olan bu zammın bir daha gözden geçirilmesini ve durumlarında biraz daha iyileştirilmeye gidilmesini istedi.

Fikret Özkan - İLKHA