• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
`O An Orada Amelimle Başbaşa Kaldım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fikret Özkan / Murat Dalgın - Van

Van’ı 7.2 ile sarsan depremin hemen ardından bir Kriz Masası oluşturarak deprem bölgesine ulaşan Mustazaf-Der öncülüğündeki Kriz Masası yetkilileri, deprem sonrası Van Bölge ve Araştırma hastanesinde tedavi gören yaralıları ziyaret etti.

Hastane ziyaretinde bulunanlardan Mustazaf-Der Van Şube Başkanı Av. M. Mehdi Oğuz depremin olduğu günden sonra ilk olarak köylerde hasar tespit çalışmaları yaptıklarını ve tespit ettikleri mağdur ailelere gıda, battaniye ve giyim yardımında bulunduklarını belirterek, “Yardım çalışmalarımız devam ederken bugün de Mustazaf-Der Van şubesi olarak Van Bölge Araştırma Hastanesinde tedavi gören yaralı kardeşlerimizi ziyaret ettik. İhtiyaçlarını tespit ettik. İnşallah elimizden geldiğince yardımcı olacağız. Aynı zamanda hastaların dertlerini dinledik. Gördüğümüz kadarıyla yaralı olan kardeşlerimizin durumları süratle iyiye gidiyor” dedi.

Van’ın önde gelen âlimlerinden Molla Abdürrahim Timurtaş hoca da hastalarla bir bir ilgilenerek sıkıntılarını dinledi ve kendilerine nasihatlerde bulunarak acılarını paylaştıklarını söyledi. Daha sonra Erciş’te hayatını kaybeden 8 aylık bir çocuk ve annesi için taziye ziyaretinde bulundu.

Ziyaret ettikleri depremzedeleri de dinleyen ziyaret ekibi ihtiyaçtan dolayı sıkıntılarını dile getirenlerin de sıkıntılarını gidermeleri için yardım edileceğini belirtti.

DEPREMZEDELERİN DİLİNDEN DEPREM

Ferit Çiftçi: Çalışıyordum. İş yeri çökünce altında kaldım. İşyerinin enkazından 2 saat sonra çıkarıldım

Hayrullah Ünal: Altında kaldığım binanın enkazında kısa bir süre kaldım ama sanki yıllar geçti.  Sonra bazı sesler duydum ve seslenince beni kurtardılar.

Yunus Ertaş: Van merkezde Özgür Center iş merkezinde depreme yakalandı. Binada hasarın çok az olduğunu dile getiren Ertaş, en üst katta Muzaffer isminde bir esnafın, arkadaşın dükkanında ek yaptırdığını ve yıkılan ek nedeniyle yaralandığını belirtti.

Mesut Uzan Yılmaz: Bundan sonraki hayatımda her şey daha farklı olacak.

Küçük Rabia: Henüz 7 yaşında olan Rabia da Van merkez Düzyol mahallesindeki evlerinde depreme yakalanmış. Kısa bir süre göçük altında kalmış. Hayatın çok güzel olduğunu ve annesini çok sevdiğini söyledi.

İdris Yetişir: Van merkez Karşıyaka mahallesinde inşaatta çalışırken depreme yakalanmış. Çalıştığı inşaattan kopan parça ile birlikte yere düşerek ayaklarından ve belinden yaralanmış.

Musa Soyalp: Van merkezde Paris oteli yanından geçerken otelin enkazında kalmış. 20 dakika enkazda kaldığını belirterek “20 dk’nın ne kadar uzun bir süre olduğunu ilk kez burada anladım. O an orada amelimle baş başa kaldım” diyerek yaşadığı kısacık zaman diliminden çok büyük ders çıkardığını belirtti.

Hakan Erhan: Van merkezde bulunan işyerinde depreme yakalanmış. “tek kelimeyle anlatılamayacak bir durumdu” diyen Erhan yaşadığı travmadan dolayı daha fazla konuşamadı.

Asiye Taşdemir: Van merkez iskele mahallesinde bulunan evinde depreme yakalanmış. Göçük altında kısa bir süre kalmış. Evinin tamamen yıkıldığını ifade ederek “kocam hapiste, çocuklarım ise babamın evine gönderilmiş. Böylesine sıkıntılı bir günde bizleri gözettiğiniz için Allah sizden razı olsun” dedi.

Küçük Hamza: Ev fertleriyle birlikte evde depreme yakalanmış. Henüz 3 yaşında olan Hamza’nın sol ayağında ve başında kırıklar var. Depremin ne olduğunun farkında bile değil. 

KÖYLERE TAZİYE ZİYARETİ

Mustazaf-Der Van Şube başkanı ve üyelerinden oluşan bir heyet Alaköy, Molla Kasım, Dağönü(İreni), Halkalı(Hıcık),  Güveçli(Koçeri) , ve Göllü Köylerinde depremde hayatını kaybeden halka başsağlığı ve taziye ziyaretlerinde bundu.

Güveçli köyü Muhtarı Süleyman Bakın, İslami sivil toplum kuruluşlarının böyle hassas bir dönemde kendilerini gözetleyip ziyaret etmelerinin kendilerini fazlasıyla memnun ettiğini belirterek, “Arkadaşların, ilk günden itibaren buraya kadar gelip bizi ziyaret etmeleri bizi ziyadesiyle sevindirmiştir” dedi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/28726.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/28725.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/28724.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/28722.jpg

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir